Читај ми!

Proradio Runi, "građani" lako bez napadača

Utakmice 18. kola engleske fudbalske Premijer lige obeležile su pobede favorita, pa je raspored na tabeli uglavnom ostao nepromenjen. Ubedljive pobede Junajteda i Sitija, Sautempton i Totenhem bili uspešni na gostovanjima.

Mančester siti je bio siguran u gostima i sa 3:0 golovima Fernanda, Jaje Turea i Davida Silve savladao VBA, čime je posle 18 utakmica ostao na tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem, koji je ranije savladao Vest Hem sa 2:0.

"Građani" su opet odigrali meč bez klasičnog napadača u prvih 11, što ih nije sprečilo da do trijumfa stignu golovima u prvih 45 minuta.

Do pobede je lako došao i trećeplasirani Mančester junajted, pošto je na svom terenu sa 3:1 savladao Njukasl. Dvostruki strelac za domaćina bio je Vejn Runi, jedan gol je dao Robin van Persi, dok je pogodak za goste postigao Papis Sise.

Junajted ima 35 bodova, tri više od Sautemptona, koji je iskoristio poraz Vest Hema i pobedom od 3:1 u gostima nad Kristal Palasom došao do četvrtog mesta.

Sautempton je zabeležio pobedu bez povređenog srpskog fudbalera Dušan Tadića, golovima Sadioa Manea, Rajana Bertranda i Tobija Aldervajleda. Strelac za Palas bio je Skot Dan.

Šesto mesto zauzima Totenhem, koji je u gostima sa 2:1 savladao Lester, dok je sedmi Svonsi kod kuće sa 1:0 dobio Aston Vilu.

Liverpul je golom Rahima Sterlinga u gostima savladao Barnli, Everton je na svom terenu sa 1:0 poražen od Stouka, dok je Hal kao gost pobedio Sanderlend sa 3:1.

Fudbaleri Arsenala savladali su u Londonu ekipu gradskog rivala Kvins Park Rendžersa sa 2:1, u poslednjoj utakmici 18. kola engleske Premijer lige.

Ovim uspehom tim Arsena Vengera približio se na pet bodova trećeplasiranom Mančester Junajtedu na poziciji koja vodi direkltno u Ligu šampiona.

"Tobdžije" su imale vođstvo od 2:0, a drugi gol postigli su oslabljeni, desetak minuta nakon što je Olivije Žiru zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Gostujući KPR pokušavao je da iskoristi brojčanu prednost i dođe barem do remija, stvorio je brojne šanse u završnici, ali je postigao samo počasni pogodak iz penala.

Rezultati i strelci u 18. kolu:

Arsenal - Kvins Park Rendžers 2:1 (Sančez 37, Rosicki 65 - Ostin 79. p)

Barnli - Liverpul 0:1 (Sterling 62)

Kristal Palas - Sautempton 1:3 (Dan 86 - Mane 17, Bertran 48, Aldervajreld 53)

Everton - Stouk 0:1 (Krkić 38)

Lester - Totenhem 1:2 (Liloa 48 - Kejn 1, Eriksen 71)

Mančester Junajted - Njukasl 3:1 (Runi 23, 36, Van Persi 53 - Sise 87. p)

Sanderlend - Hal 1:3 (Džonson 1 - Ramirez 32, Čester 51, Jelavić 90+6)

Svonsi - Aston Vila 1:0 (Sigurdson 13)

VBA - Mančester Siti 1:3 (Braun 86 - Fernando 8, Jaja Ture 13. p, Silva 34)

Čelsi - Vesthem 2:0 (Teri 31, Kosta 62)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара