Prilika za Srbiju: Infantino stvarno želi rekordan broj timova na SP

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prilika za Srbiju: Infantino stvarno želi rekordan broj timova na SP

Od momenta kada je umesto Sepa Blatera izabran na mesto predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino nas zasipa novim idejama kada je u pitanju organizacija najvećih takmičenja.

Kako prenosi agencija AFP Infantino je i zvanično podneo predlog da na Svetskom prvenstvu 2026. godine učestvuje čak 48 reprezentacija, koje bi bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podeljene u 16 grupa po tri.

I tu nije kraj pošto bi se u eliminacionu fazu plasirale dve trećine selekcija, odnosno samo poslednjeplasirani iz grupa bi se vraćali kući. Ostatak, tačnije 32 tima bi nastavio takmičenje u nokaut fazama.

O ovim predlozima raspravljaće se na Kongresu FIFA koji će 9. i 10. januara biti održan u Cirihu. Postavlja se pitanje da li će kao i do sada organizaciju Svetskog prvenstva dobijati jedna ili dve zemlje ili bi poput Evropskog prvenstva 2020. godine Mondijal 2026. godine bio igran u više država.

Podsećamo da je Srbija od momenta kada je postala samostalna igrača na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi, ali je u zajednici sa Crnom Gorom bila učesnik i na Mondijalima u Nemačkoj (2006.) i Francuskoj (1998.).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Azijske zemlje podržale Infantinov plan o proširenju SP

Izvor: RTS, 08.Dec.2016, 13:08

. Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino rekao je da je njegov predlog o proširenju Svetskog prvenstva na 48 tima dobio podršku azijskih zemalja na sastanku u Singapuru. Infantino je naveo da su predstavnici azijskih fudbalskih saveza jednoglasno podržali proširenje Svetskog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.