Preminuo legendarni Vujadin Boškov

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Apr.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni Vujadin Boškov

Preminuo je legendarni Vujadin Boškov-Vujke. Jedan od najboljih fudbalera i trenera sa ovih prostora otišao je u nezaborav u svojoj 83. godini.
(FOTO: FK Vojvodina)
Vujadin Boškov je rođen 16. 05. 1931. u Begeču, selu nadomak Novog Sada. Ceo svoj život posvetio je stvari koju je uz porodicu najviše voleo, fudbalu.
Dres Vojvodine nosio je od 1946. do 1960. Potom ga je put fudbalskog profesionalca vodio u Sampdoriju i Yang Bojs.
Vujke >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je bio veliki fudbaler, a još veći je bio kao trener i začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal kao igru i biznis.
Yang Bojs, Vojvodina, Den Hag, Fejenoord, Real Saragosu, Real Madrid, Sporting Hihon, Askoli, Sampdorija, Roma, Napoli, Servet Ženeva i Peruđa su timovi na čijoj klupi je kao šef stručnog štaba sedeo.
Uz to, još četiri puta bio je selektor ili član selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije. Duga i preduga bi bila lista trofeja i uspeha koje je ostvario za svog života.
Jedan od najvažnijih trofeja bila je prva titula šampiona Jugoslavije koju je sa osvojio Vojvodinom u sezoni 1965/66. Nakon toga izgrađen je fudbalski trening centar, prvi objekat takve vrste na Balkanu, koji nosi njegovo ime.
Komemorativna sednica povodom smrti Vujadina Boškova biće održana u FC “Vujadin Boškov” utorak 29. 04. 2014. sa početkom u 11:00 časova. Vreme i mesto sahrane biće određeni naknadno.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Tako je govorio legenda Boškov: Bolje je izgubiti sa 4:0, nego sa 5:0!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2014, 13:19

Vujadin Boškov je otišao u legendu. Bio je začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal, vizionar, veliki stručnjak, a nadasve šoumen. Doneo je Vojvodini 1966. prvu titulu šampiona tadašnje Jugoslavije, sa Real Madridom je bio prvak Španije 1980, sa Sampdorijom je prvo osvojio Kup kupova 1990,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.