Preko 2.500 najmlađih Nišlija plesalo na stadionu “Čair”

Izvor: JužneVesti.com, 20.Maj.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 2.500 najmlađih Nišlija plesalo na stadionu “Čair”

Čak 14 plesnih koreografija izvelo je 2.790 mališana, kako kažu organizatori, na čairskom fudbalskom stadionu, kao deo manifestacije “Plesom do znanja i zdravlja”.

Posetioci su mogli da vide male plesače u narandžastim, plavim, žutim i crvenim majicama, kako na zelenoj travi izvode igračke pokrete.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je, navode organizatori, promocija zdravih stilova života uz ples i igru.

Direktorka Pčelice iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niša Svetlana Mitić rekla je da se ovako nešto ne može opisati, već se mora doživeti.

Te emocije kada hiljade malih, složnih ruku i nogu udara u istom ritmu, kada se tresu tribine i gradom odzvanja dobro poznata pesma, uz koju su odrastali i oni na tribinama, je osećaj koji se ne može opisati. To se samo može doživeti - rekla je Mitićeva.

Stadion "Čair" se šarenio od dece; foto: Saša ĐorđevićManifestacija “Plesom do znanja i zdravlja” je, kako kažu organizatori, deo "Dana Pčelice" koji su počeli Dečjim igrarijama.

Inače, nakon ovoga, 23. maj je, dodaju, rezervisan za maskenbal kada mališani u različitim kostimima i maskama, plešu i sviraju korisnicima i posetiocima niškog aerodroma, Gerontološkog centra, gradskih opština, osnovnih škola, parkova, Doma za decu bez roditeljskog staranja.

Taj dan dečje maštovitosti i kreativnosti biće obeležen raznim pričama koje će pričati niški vrtići - kažu organizatori.

Nakon toga, 30.maja, u Pozorištu lutaka Niš biće održana "Čarolija pozorišta", u okviru koje će posetioci uživati u predstavama vrtića "Maslačak", "Bajka" i "Leptirić".

Završna manifestacija "Dana Pčelice" biće svečana akademija Pčelica Niš, 6. juna u Pozorištu lutaka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Mališani plesali na Čairu

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Maj.2018

Više od 2.800 mališana predškolske ustanove Pčelica plesalo je na stadionu Čair. Ovo je četvrta po redu manifestacija “Plesom do znanja i zdravlja” koju organizuje predškolska ustanova ,,Pčelica“...Cilj ove tradicionalne manifestacije je promocija zdravlja uz ples i igru.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.