Povukao se jedan od najboljih igrača svih vremena – RONALDO (VIDEO)

Izvor: DupliPas.com, 14.Feb.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povukao se jedan od najboljih igrača svih vremena – RONALDO (VIDEO)

Fenomen je rekao zbogom, fudbal je siromašniji za jednu od najvećih legendi ove igre. Teško je u jednom tekstu opisati karijeru ovog fudbalera, ali mi ćemo reći ono najbitnije. Uz veliko poštovanje.
Ronaldo je počeo karijeru u Kruzeiru gde je skrenuo pažnju na sebe sa 12 golova na 14 utakmica. Njegov talenat prvi je primetio holandski PSV. Osamnaestogodišnjem Ronaldu nije bilo potrebno puno vremena za privikavanje, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu DupliPas.com << za dve sezone na 46 utakmica postigao 42 gola. Ipak, kada ga je Barselona dovela 1996. godine još uvek je bio samo talentovan klinac koji tek treba da pokaže puni potencijal. On je odigrao sezonu iz snova, napravio potpuni bum na svetskoj pozornici, i za samo jednu sezonu postigao 34 gola za Katalonce u Primeri, odnosno 47 na 49 utakmica u svim takmičenjima. Te godine je postao najmlađi igrač u istoriji koji je osvojio nagradu FIFE za najboljeg igrača godine.
Posle samo godinu dana u Barsi, potpuno neočekivano prelazi u Inter, koji je iskoristio nesporazum sa upravom Katalonaca oko proužetka saradnje i doveo Ronalda za samo 19 miliona funti, kolika je bila klauzula u njegovom ugovoru sa Barsom. Iako je osvojio samo Kup pobednika kupova sa Interom prve sezone, Ronaldo je izrastao u pravog napdača koji nepogrešivo realizuje svaku ukazanu priliku, ali i asistira saigračima. 1997. godine ponovo osvaja titulu FIFE za najboljeg igrača na svetu, uz zlatnu loptu Frans fudbala.
Sledeće godine doživeo je tešku povredu kolena koja ga je odvojila od terena godinu dana, i ostalo vreme provedeno u Interu je ostalo upamćeno po čestim povredama. Ipak, za Inter je postigao 49 golova na 68 prvenstvenih utakmica. Svi su mislili da je njegovo vreme prošlo i da više nikad neće biti onaj stari.
Usledio je Svetski kup u Japanu i Južnoj Koreji, Ronaldo osvaja titulu najboljeg igrača i po drugi put postaje Svetski Prvak. Iste godine prelazi u Real za 40 miliona eura i doživljava drugu mladost. Još dugo će se prepričavati njegov het trik na Old Trafordu u četvrtfinalu Lige Šampiona. Dolaskom Kapela, Ronaldo dobija sve manju minutažu, ponovo se često povređuje i ima sve veće probleme sa kilažom. 2007. prelazi u Milan. Za Real je postigao fantastičnih 83 gola u četiri sezone u Primeri.
Iako je odigrao nekoliko sjajnih utakmica u Milanu, bilo je očito da je Fenomen pri kraju karijere. U februaru 2008. doživljava još jednu tešku povredu koja je značila kraj njegove evropske avanture.
Poslednjih godinu ipo dana je proveo u Korintijansu, gde je sa 12 golova u 20 utakmica pomogao klubu da se okiti šampionskom titulom.
Za reprezentaciju Brazila postigao je 62 gola na 97 utakmica, od kojih su 15 postignuti na Svetskim Prvenstvima, čime drži apsolutni rekord.
Pogledajte ove video snimke u čast Pravom Ronaldu.



Nastavak na DupliPas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbogom Fenomenu

Izvor: RTS, 14.Feb.2011

"Telo mi boluje. Glava želi da nastavim karijeru, ali telo više ne može da izdrži. Poslednjih nekoliko dana sam plakao kao beba", rekao je fudbaler Korintijensa Ronaldo i najavio završetak karijere...Ronaldo Luis Nazario de Lima, ili jednostavno Ronaldo, sada već legendarni brazilski napadač završio...

Nastavak na RTS...

Deset najboljih i najvažnijih Ronaldovih golova /video/

Izvor: Blic, 14.Feb.2011

Neki bi rekli da je otišao u penziju, neki - u legendu. U svakom slučaju, više nećemo gledati bravure Pravog Ronalda na fudbalskim terenima, a njegovu odluku da napusti sport u kome se proslavio Blicsport.rs ispraća sa deset najlepših i/ili najvažnijih golova koje je Fenomen postigao...Hronološki,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.