Poslednji aplauz fudbalskom maestru od njegovih Užičana

Izvor: RTS, 07.Apr.2020, 16:41

Poslednji aplauz fudbalskom maestru od njegovih Užičana

Juče je u Madridu preminuo Radomir Antić, veliki fudbaler i najbolji srpski fudbalski trener. Danas se od njega opraštaju fudbalski klubovi širom Evrope, a od danas do četvrtka, upisivanjem u knjigu žalosti i njegovi Užičani.
Uz cveće i sveće, u tišini, Užice, fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klub „Sloboda", poštovaoci fudbala i njegovog rada  opraštaju  se od  Radomira Antića, pred gradskom kućom kao i muralom, njemu posvećenom, na glavnom  trgu, uz zajedničku  misao - bio je fudbalski profesor i gospodin uvek i svuda i takav ostao u sećanjima sugrađana kao  i crno-belih, Španaca, Engleza, brojnih klubova u kojima je igrao i koje je trenirao. Jedini je bio trener velikih Reala, Barselone i Atletika i oni su se emotivno oprostili od maestra Antića.


U Užice je došao kao šestogodišnjak, u „Slobodi" počeo svoj fudbalski put i svom gradu se uvek  vraćao kao mestu gde mu je dom.  Užice mu je  uzvratilo  dodelom najvećeg priznanja - povelje grada 2017. a njegove emocije  i tada, kao i ma gde ga život vodio, bile su  jasne.
"Odavde smo krenuli. I gde god smo bili, znali smo da je Užice samo jedno", rakao je, tom prilikom, Radomir Antić.
Večeras će zato Užičani, osim medicinarima, aplaudirati i velikom stručnjaku, dobrom čoveku, sugrađaninu Radomiru Antiću.
Pogledaj vesti o: Radomir Antić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.