Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje grupna faza fudbalske Lige šampiona: Barselona se sveti Juventusu

Nova sezona Lige šampiona, 26. od osnivanja novog formata, startuje večeras, a duel koji najviše privlači pažnju igra se na "Nou Kampu" gdje se sastaju Barselona i Juventus (20.45).

Katalonci nisu u odličnoj atmosferi zbog neslaganja fudbalera i uprave ovog ljeta oko transfera, a sada žele da se revanširaju Juventusu za bolni poraz prošle sezone u četvrtfinalu elitnog takmičenja s ukupnih 3:0. Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << druge strane, Juventus je u Seriji A nastavio "teror" sa tri ubjedljive pobjede i u Barselonu putuje u pravom raspoloženju, sa ciljem da legendarni golman Đanluiđi Bufon, koji igra posljednju sezonu u karijeri, ostavi netaknutu mrežu od Lionela Mesija i društva.

U susret ovom meču ponovo se pokrenula priča o eventualnom odlasku Paula Dibale iz "stare dame", ali ako je za utjehu navijačima prvaka Italije, on, po mišljenju menadžera Mina Raiole, ne bi trebalo da ide u Barselonu.

"Mislim da će Dibala ubrzo napustiti Juventus. On mora otići u klub koji ima projekat kakav mu odgovara. Teško bi mu bilo sada ući u reformisanu Barselonu, ali bio bi dobar u Realu, Mančester junajtedu i Sitiju ili Čelsiju", rekao je Raiola.

Masimilijano Alegri, trener Juventusa, u ovom meču neće moći da računa na Samija Kediru i Klaudija Markizija, ali se u isto vrijeme nada da će moći da računa na Marija Mandžukića i Aleksa Sandra.

U okviru iste Grupe D, u Pireju ekipi Olimpijakosa dolazi lisabonski Sporting, timovi koji će se najvjerovatnije boriti za treće mjesto koje vodi u Ligu Evrope na proljeće.

Interesantan meč očekuje se i na "Olimpiku", gdje povratnik u Ligu šampiona Roma i Atletiko Madrid igraju u trenutku kada možda i najveći favorit u Grupi C Čelsi ima lak posao u Londonu protiv Karabaga.

Pari Sen Žermen, osjetno pojačan ovog ljeta sa dva najskuplja transfera u istoriji fudbala Nejmarom i Kilijanom Mbapeom, ima najviše ambicije, ali i težak zadatak na bučnom "Seltik parku". Drugi favorit Grupe B Bajern je veliki favorit protiv Anderlehta na minhenskoj "Alijanc areni".

Na kraju, u Grupi A Mančester junajted dočekuje Bazel, a Benfika moskovski CSKA.

Real Madrid je prošle sezone skinuo "prokletstvo" odbrane "ušatog trofeja", sada juri hettrik i 13. titulu prvaka Evrope, a glavne protivnike imaće u PSŽu, Bajernu, Juventusu, Barseloni, Mančester junajtedu... Sve utakmice današnjeg programa Lige šampiona igraju se od 20.45.

Roma        VS     Atletiko M.

Barselona         VS     Juventus

Bajern      VS     Anderleht

Benfika    VS     CSKA

Seltik        VS     PSŽ

Čelsi VS     Karabag

Mančester j.    VS     Bazel

Olimpijakos     VS     Sporting
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.