Platini čestitao Albancima, o Srbima ni reči

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Okt.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini čestitao Albancima, o Srbima ni reči

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini, u Zagrebu je podsetio da će o neredima srpskih navijača u Đenovi kao i o mogućem suspendovanju Fudbalskog saveza Srbije  odlučivati Disciplinska komisija Uefe 29. oktobra, ističući da on tu odluku nema pravo da komentariše.
Platini >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je, takođe, rekao da Uefa ima stroge propise i da se u zvanična takmičenja mogu uključiti samo države koje su članice UN, pa tako ni Kosovo niti Gibraltar ne mogu da nastupaju dok ne ispune te uslove..
Predsednik Uefe doputovao je u Hrvatsku iz Tirane gde je prisustvovao obeležavanju 80. godišnjice Albanskog fudbalskog saveza.
- Žao mi je što nisam uspeo da se sastanem s premijerkom Jadrankom Kosor jer sam s njom planirao da razgovaram o nekoliko važnih pitanja vezanih za nasilje na stadionima i nameštanje utakmica. To sam rekao ministru sporta Radovanu Fuksu koji će o svemu obavestiti premijerku, a ja u januaru ponovo planiram da posetim Zagreb - kazao je Platini.
Prvi čovek Uefe je prokomentarisao kladioničarsku aferu koja je potresla fudbalsku Evropu:
- Vi znate da Uefa nema ni policiju ni sudstvo. Bilo je nekih informacija o nameštanju fudbalskih utakmica, ali nismo imali dokaze.
Na pitanje hoće li Uefa suspendovati fudbalski savez BiH zbog toga što ima tri predsednika, rekao je da ga jedino zanima da li se taj savez pridržava propisa Uefe i Fife.
- Ukoliko to nije slučaj preduzećemo odgovarajuće korake -  dodao je Platini.
On je odbacio nagađanja da je u Zagreb došao da bi podržao Vlatka Markovića u borbi za novi mandat na čelu Hrvatskog fudbalskog saveza.
Predstavnici Roma su na konferenciji za novinare Platiniju poklonili dres romske reprezentacije s brojem deset i njegovim imenom, podsetivši ga na probleme rasizma u Evropi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Platini bez komentara o incidentima

Izvor: B92, 20.Okt.2010

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je u Zagrebu da će o neredima navijača u Đenovi odlučivati Disciplinska komisija UEFA 29. oktobra...Platini je dodao da on tu odluku nema pravo da komentariše...Platini je na konferenciji za novinare istakao da mu ne pada na pamet da komentariše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.