Platini: Nulta tolerancija za huligane

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Okt.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini: Nulta tolerancija za huligane

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je da je šokiran incidentima u Đenovi i podsetio da se ta organizacija zalaže za nultu toleranciju kada je u pitanju nasilje na stadionima.
 - Vraćao sam se iz Holandije (gledao pobedu domaćeg tima od 4:1 nad Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo) kada sam video >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << slike sa utakmice Italija – Srbija, bio sam šokiran - rekao je Platini.
Nekada as francuske reprezentacije bio je član Juventusa tokom tragedije na stadionu Hejsel 1985. godine, kada je poginulo 39 navijača u neredima. Vodećem francuskom sportskom dnevniku L`Ekip rekao je da ima „previše loših uspomena na nasilj
 - Očekujem kompletne rezultate istrage i odluke fudbalskih disciplinskih tela... Saradnja s vlastima je ključ u borbi protiv ove pošasti, a to ću i tražiti na najvišem nivou u zemljama koje je najviše pogodio ovaj problem izjavio je Platini.
Uefa je danas pokrenula istragu i mogla bi da preduzme kaznene mere protiv Srbije. U zavisnosti od presude, moguća kazna kreće se u rasponu od ukora do novčane kazne ili suspenzije ili isključenja iz ovog takmičenja ili budućih.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Platini šokiran!

Izvor: Sportal.rs, 13.Okt.2010

Predsednik Evropske fudbalske unije, Mišel Platini, rekao je da je šokiran incidentima u Đenovi i podsetio da se ta organizacija zalaže za nultu toleranciju kada je u pitanju nasilje na stadionima.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.