Pet novih stadiona za dvije godine

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 13.Nov.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet novih stadiona za dvije godine

Srbija će u naredne dvije godine dobiti pet novih fudbalskih stadiona! Zahvaljujući akciji Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, kao i lokalnim vlastima u Nišu, Užicu, Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru, stadioni u ovim gradovima biće u potpunosti rekonstruisani prema standardima UEFA! Vlada Srbije, odnosno ministarstva prostornog planiranja i omladine i sporta pokrenuli su inicijativu kandidovanja projekata za finansiranje izgradnje i rekonstrukcije objekata od javnog značaja, u koje spadaju i sportski objekti i sami fudbalski stadioni. Rok za podnošenje prijava bio je 1. oktobar, a prema riječima Nemanje Komazeca iz Ministarstva prostornog planiranja, odobreno je pet projekata u pomenutim gradovima.
"Odobreni su projekti u Nišu, Užicu, Čačku, Kruševcu i Novom Pazaru. Najvrednije su rekonstrukcija i nadgradnja niškog "Čaira", koja će koštati 900 miliona dinara. Za stadion u Čačku biće potrebno 260 miliona, u Užicu 220 miliona, u Novom Pazaru 200 i Kruševcu 150 miliona dinara", rekao je Komazec.
Lista novih stadiona:
Užice, stadion Slobode
FK „Sloboda point Sevojno"
220 miliona dinara (2,05 evra)
Rekonstrukcija stadiona
Niš, stadion „Čair"
FK „Radnički"
900 miliona dinara (8,4 evra)
Rekonstrukcija i dogradnja
Čačak, stadion „Čačak"
FK „Borac"
260 miliona dinara (2,42 evra)
Rekonstrukcija stadiona
Kruševac, stadion „Mladost"
FK „Napredak'
150 miliona dinara...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.