Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzionisao se čovjek koji je Zvezdu odveo na krov Evrope

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Ljupko Petrović podnio je ostavku na mjesto trenera Levskog iz Sofije i otišao u penziju.

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje Kupa evropskih šampiona sa Zvezdom 1991. godine u Bariju.

Trenutak u kojem se Petrović odlučio za ovakav potez je u najmanju ruku čudan, s obzirom da je se Levski trenutno nalazi na čelu bugarskog šampionata.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je svoju odluku obrazložio riječima da je "radio pod velikim pritiskom, da ne želi više da ugrožava svoje zdravlje, ali i da su mu zasmetali neki novinski natpisi u bugarskoj štampi".

Ljupko Petrović je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri uspio ono o čemu sanja veliki broj stručnjaka širom svijeta - da postane klupski prvak Evrope. Ostvario je to 1991. godine, kada je sa klupe predvodio Crvenu zvezdu do najvećeg uspjeha u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala. Naravno, bilo je to 29. maja na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju.

Uz to, sa beogradskim crveno-bijelima je osvojio dvije titule - 1991. i 1995. godine.

Osim toga, bio je šampion sa Vojvodinom 1987. i sa Levskim 2001.

Pored pomenutih klubova vodio je i Spartak, Rad, Espanjol, Penjarol, PAOK, Olimpijakos, GAK Grac, Al Ahli, Šangaj, Peking, Liteks, OFK Beograd, Sesvete, Lokomotivu Zagreb, Taraz (Kazahstan) i APR (Ruanda).

(RTS)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.