“Otpisani” za polufinale: Engleska – Italija

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Otpisani” za polufinale: Engleska – Italija

Dve tradicionalne fudbalske sile, koje su mnogi otpisali pre početka EP, u nedelju (20.45) u Kijevu igraju poslednji četvrtfinalni meč.
Ko god bude slavio, gledaćemo 'zapadno' polufinale, bez iznenađenja kakva su bili Rusi i Turci 2008, ili Grci i Česi 2004. godine.
Reprezentacija Engleske može da se nađe među četiri najbolje u Evropi, prvi put od 1996, kada je bila domaćin i u polufinalu izgubila od Nemačke promašenim penalom Gereta Sautgejta (5:6).
Italijani >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pored četiri titule prvaka sveta imaju samo jedan naslov kontinentalnog šampiona, osvojen još 1968. u dva finalna meča protiv Jugoslavije - 1:1 (uz legendarnu 'rolu' švajcarskog sudije Gotfrida Dinsta) i 2:0.
Od tada su 'azuri' jednom bili vicešampioni (2000. izgubili od Francuske 1:2 posle produžetka), a 1980. i 1988. završavali takmičenje u polufinalu.
Na ovom šampionatu čak ni eliminacija u četvrtfinalu ne bi predstavljala neuspeh, jer su i jedni i drugi imali dosta problema u pripremnom periodu i malo ko bi pre 15 dana pretpostavio da će se, recimo, Holandija vratiti kući posle prve faze EP, a Englezi i Italijani proći dalje.
'Želimo da igramo kao u prethodnim utakmicama. Za nas je najbitnije da kontrolišemo igru, jer ako Italija to bude radila, onda nas čeka duga noć. Imaju mnogo pojedinaca sa odličnom tehnikom', rekao je Hodžson na poslednjoj konferenciji za novinare pre meča.
Jasno je da će 'gordi Albion' prvenstveno pokušati da pritisne Andreu Pirla, koji je daleko najkreativniji italijanski fudbaler sredine terena, sposoban da u dva-tri dodira i za isto toliko sekundi napravi stopostotnu šansu napadačima.
Ćezare Prandeli od svojih igrača traži konstantan oprez.
'Sastaćemo se sa veoma organizovanim timom. Utakmica protiv Engleske biće veliki izazov, ali želimo da igramo bez straha. Biće potrebno da sve vreme budemo u utakmici, maksimalno koncentrisani i da stvaramo šanse', kazao je Prandeli.
On će imena startnih 11 saopštiti samo jedan sat pre početka utakmice.
'Prvi put za dve godine ostavio sam svim igračima nadu da će početi utakmicu. Želim da razmišljaju o tome', dodao je Prandeli.
Pobednik će se u polufinalu (28. juna) sastati sa Nemačkom, a prvi par već su formirali Portugal i Španija.
Italija je u četvrtfinalima evropskih i svetskih prvenstava slavila sedam puta u devet mečeva (oba puta gubila na penale), dok je Engleska trijumfovala samo tri puta iz 10 pokušaja.
Zanimljivo je da su se poslednji put sastali još 2002. godine u Lidsu, kada su 'azuri' dobili prijateljsku utakmicu rezultatom 2:1.
Na EURO 2012 su obe selekcije uspele da povedu 1:0 u sva tri meča grupne faze, što je uradila još samo Nemačka.
Italijani su sa devet pobeda i četiri remija pod Prandelijevim vođstvom neporaženi u zvaničnim utakmicama.
Izvor: mondo.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Grčka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otpisani" za polufinale: Engleska - Italija

Izvor: Mondo, 24.Jun.2012

Dve tradicionalne fudbalske sile, koje su mnogi otpisali pre početka EP, u nedelju (20.45) u Kijevu igraju poslednji četvrtfinalni meč.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.