Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjen Todorović: Imamo šanse u dvomeču

Godinu dana nakon ispadanja od poljske Legije, Mostar je spreman za novi okršaj u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi. U taboru aktuelnog bh. šampiona, Zrinjskom, vlada pozitivna atmosfera uoči sutrašnjeg okršaja u Mostaru protiv Maribora u okviru 2. pretkola Lige prvaka.

Danas su "plemići" analizirali igru slovenačkog šampiona, a mišljenja su da mogu ostvariti pozitivan rezultat uoči revanša koji je najavljen za 19. jul. Za trenera Blaža Sliškovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << najvažnije je da nema problema sa povredama, tako da će moći računati na najbolji sastav.

"Atmosfera je dobra, spremamo se da odigramo dobar meč. Mislim da imamo šansi i da možemo nešto napraviti u ovom dvomeču. Ja se nadam bilo kakvoj pobjedi pred mostarskom publikom", kazao je ofanzivac Zrinjskog Ognjen Todorović.

Iako nije igrao prije tri sezone kada je Maribor izbacio Zrinjski takođe u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, Todorović smatra je slovenački tim slabiji u odnosu na taj period. Kako kaže, učiniće sve da iskoriste mane izabranika Darka Milaniča.

"Koliko smo upućeni, Maribor je lošiji nego kada su nas izbacili prije nekoliko sezona. S druge strane, mi smo napredovali od tada, tako da imamo solidne šanse u ovom dvomeču. Bilo je nekih promjena kod nas, ali je to nadoknađeno dolaskom kvalitetnih fudbalera. Bitno je da je sačuvana okosnica tima. Posebno pažnju moramo obratiti na ofanzivne igrače Maribora, posebno na njihove krilne igrače", mišljenja je krilni napadač Mostaraca, koji je dodao da je u kontaktu sa Jasminom Mešanovićem, koji je dres Zrinjskog zamijenio onim Maribora.

"Kaže da se snašao dobro. No ne znam hoće li igrati u srijedu u Mostaru", zaključio je naš sagovornik.

Inače, u Mostaru vlada velika euforija uoči gostovanja Maribora. Ulaznice za sutrašnji meč puštene su u prodaju u ponedjeljak. Utakmica između Zrinjskog i Maribora, koji će danas doputovati u BiH, igra se u srijedu sa početkom u 19 sati, a istu će suditi njemački arbitar Daniel Šibert.

Na teren će danas i fudbaleri Partizana i Rijeke, koji će početi ovosezonski put ka grupnoj fazi Lige šampiona. Prvak Srbije će dočekati Budućnost (20.45), dok će Rijeka u istom terminu biti domaćin TNSu iz Velsa. U susret prvom meču 2. kola kvalifikacija Partizan je dobio lošu vijest jer su disciplinski organi UEFA "crnobijelima" izrekli zabranu organizovanog prisustva navijača na prvom gostujućem meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To znači da prvak Srbije neće imati podršku navijača u Podgorici u revanš meču 2. kola. Incident na koji se kazna odnosi desio se prošle godine na utakmici sa poljskim Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Partizan je obavezan da plati i 25.000 evra, a osim toga za danas je umanjen kapacitet stadiona i zatvoren sjever.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.