Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2020, 19:12

Od Maestra do mistera! Počela nova avantura Andree Pirla i Juventusa

Posle pet godina Italijan je ponovo deo Stare Dame, ovoga puta kao trener

Biće Andrea Pirlo još jedan fudbalski velikan koji je nakon igračke karijere odlučio da svoje znanje pokuša da pretoči u trenersku branšu, a počeće od poslednjeg italijanskog tima za koji je nasupao - Juventusa. Legenda fudbala na Apeninima preuzela je sastav Bjankonera do 23 godine, ondnosno Juveov B tim koji nastupa u seriji C. Il Maestro je klupu nasledio od takođe bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalera Juventusa Fabija Pekje koji je pomenutom timu doneo Kup Serije C.

UFFICIALE | @Pirlo_official è il nuovo allenatore della #Under23!

Welcome ????, Coach Pirlo!

➡️ https://t.co/nJTwph9VuF pic.twitter.com/voyxO4q9Yi

Klub je u zvani0čnom saopštenju istakao da danas počinje nova avantura Andree Pirla i Juventusa koji su se ponovo sastali nakon pet godina. Iako je italijanski vezista bio član Juventusa samo četiri sezone, deluje da je sa njegovim dolaskom počela strahovlada belo-crnih iz Torina. Upravo je te takmičarske godine Stara Dama ukrala titulu Milanu, a onda je krenula da ih štancuje kao na fabričkoj traci. Pirlo je ih je osvojio isto onoliko koliko je sezona proveo u klubu, a tome je dodao i jedan pehar u kupu Italije.

“Od Maestra do mistera”, tako je Juventus okarakterisao Pirlov korak da se otisne u trenere. Ali nekadašnjem fudbaleru Milana i Intera ipak nekako više leži Maestro. Dok je igrao, svaki potez, svaka duga lopta i svaki udarac iz daljine pričali su svoju priču, priču koja okuplja ljude, koju je milina slušati, koja budi emocije i izaziva divljenje. Ništa kod svetskog šampiona iz 2006. godine nije bilo usiljeno. Ako mu se karakter i fudbalska filozofija nisu naprasno promenili u poslednje dve, tri godine, mladim igračima iz Juvea B, moglo bi da bude prvo uživanje da stiču znanja i da se usavršavaju kod takvog fudbalskog mentora i majstora.

Đenaro Gatuzo je jednom za Pirla rekao:”Kada vidim šta sve može da uradi sa loptom, dođe mi da prestanem da se bavim fudbalom.” Gatuzo je krenuo od švajcarskog Siona kao trener igrač, pa je dogurao do klupe Napolija i igra 1/8 finala Lige šampiona. Maestro kreće od svog Juvea i to je za sada sasvim dovoljno, jer je Pirlo neko u koga ne treba sumnjati.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Andrea Pirlo ponovo u Juventusu

Izvor: RTS, 31.Jul.2020, 09:41

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo vratio se posle pet godina u svoj matični klub Juventus, ali ovoga puta kao trener mladog tima do 23 godine. Klub mu je na društvenim mrežama i svom sjtu poželeo posebnu dobrodošlicu. . "Danas počinje nova avantura za Pirla...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.