ORLOVI DALI GLAS ZA OSTANAK ANTIĆA

Izvor: Kurir, 09.Avg.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ORLOVI" DALI GLAS ZA OSTANAK ANTIĆA

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativci Srbije većinom su za ostanak selektora Radomira Antića na čelu reprezentacije, a svi kažu da nisu oni ti koji o tome odlučuju.

-Iskustvo mi govori da je možda bolje da "predriblam" odgovor na takvo pitanje. Ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije primaju platu da odlučuju o takvim stvarima, na njima je odgovornost. Oni i dovode selektore - rekao je kapiten Dejan Stanković na konferenciji za novinare u Kovilovu, gde se ekipa okupila za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prijateljski susret sa Grčkom.

- Mogu samo da kažem da smo sa Antićem napravili veliki rezultat, igrali dobar fudbal, možda i najbolji od kada sam u reprezentaciji... Neću da pričam o tome šta ako. Za nas on je i dalje selektor. I dalje je naš Mister - dodao je Stanković.

Napadač Marko Pantelić izneo je sličan stav i dodao da će fudbaleri ostati zajedno bez obzira na moguće promene zbog kazne Svetske fudbalske federacije (FIFA) da Antića suspenduje na četiri utakmice.

- Mi smo familija, uvek smo i bili i to ćemo i ostati. Podsetiću samo da je, kada je Antić pre dve godine došao na čelo reprezentacije, većina bila skeptična da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo, a to smo na kraju učinili, i to u jako teškoj grupi - naveo je Pantelić.

Neki reprezentativci javno su se opredelili za ostanak Antića.

- Ne znam uopšte zašto se diže tolika prašina po pitanju selektora, koji ima moju apsolutnu podršku - rekao je Miloš Krasić, dok je njegov imenjak Miloš Ninković ocenio da promene ne idu u prilog ekipi.

Glas za ostanak selektora dali su i Nikola Žigić i Zoran Tošić.

- Lično mi je želja da Antić ostane. Uradio je veliki posao sa nama, stvorio sjajnu atmosferu - kazao je Žigić.

- Svi smo imali prelepo iskustvo sa Antićem, svi smo prezadovoljni i svi se nadamo da će se ta saradnja nastaviti- dodao je Tošić.

Milan Jovanović je bio nešto oprezniji rekavši da ne želi da učestvuje u tim "prljavim pričama", ali je delimično iskazao mišljenje tvrdnjom da nije toliki problem ako tokom utakmica suspendovani selektor ne sedi na klupi.

- Zbog svih tih priča nismo ni na nebu ni na zemlji... A svi smo mi profesionalci i znamo koji su nam zadaci na terenu i ako nam selektor sa klupe ne daje instrukcije- naveo je Jovanović.

Srbija će sa Grčkom igrati u sredu od 20.30 na stadionu Partizana gde će imati poslednju proveru pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Svi igrači su jednoglasno istakli da je neuspeh na Mundijalu u Južnoj Africi, gde su ispali u grupnoj fazi, već zaboravljen i da su koncentrisani na predstojeće izazove u kvalifikacijama za šampionat Evrope u kojima će igrati sa Italijom, Slovenijom, Severnom Irskom, Estonijom i prvim protivnikom Farskim Ostrvima.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Radomir Antić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.