Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 13:24

Norveška: Tromse voli da igra na strani, pobeda ga vadi iz opasne zone

Elitserija: U odloženom meču 7. kola sastaju se nekadašnji šampion i povratnik u prvi rang

Prva asocijacija na Norvešku i tamošnji fudbal su Erling Haland i Rozenborg, koji je godinama bio neprikosnoveni vladar. Ali, u Skandinaviji, na severu Starog kontinenta, u zemlji daleko poznatijoj po zimskim sportovima od fudbala, počeli su da duvaju neki novi vetrovi.

Bode Glimt postao je prošle sezone prvi šampion iz arktičkog kruga. Kjetil Knutsen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je od lift-kluba napravio tim šampionskog kova, a Bode će i ove sezone voditi bitku za titulu, a glavni konkurenti će mu biti Molde, Rozenborg i Kristijansund. Po svemu sudeći, Stabek i Tromse ni ove sezone neće igrati bitnu ulogu, a njihov međusobni dvoboj (19.00) mogao bi odgonetnuti koji klub će započeti uspon i makar privremeno pobeći od zone ispadanja.

(2.30) Stabek (3.30) Tromse (3.15)

Tromse se kao šampion druge divizije vratio u Elitseriju, a sa sobom je u najjači rang norveškog fudbala "poveo" Lilstrem. Nisu se na startu nove sezone proslavili ni Tromse, ni Stabek. Oba tima sakupila su po pet bodova, a Stabek ima dve utakmice manje od Tromsea, koji bolje igra na strani nego kod kuće.

U prelaznom roku Stabek je iz Tromsea pokupio Fitima Azemija, koji je bio jedan od najzaslužnijih za Tromseov povratak u elitni rang. Ali, švedski strateg Jen Jonson još nije isprobao ofanzivca u Elitseriji. Možda je duel protiv bivšeg kluba prava prilika za Fitima Azemija da debituje u dresu Stabeka. Pogotovo jer se navala nije proslavila do sada.

Za Tromse i Stabek međusobni okršaj dolazi posle poraza u šampionatu. Stabek je položio oružje pred Rozenborgom, a Tromse je prepustio bodove Sarpsborgu. U takmičarskim susretima Stabek je bez pobede protiv Tromsea od 2017. godine, a poslednja na domaćem terenu datira iz 2015. U intervalu od šest godina Tromse je slavio tri puta, a prethodni put kada su delili megdan pobednika nije bilo.

NORVEŠKA 1 – 7. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2.30) Stabek (3.30) Tromse (3.15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.