Robert Tejlor (©Reuters)
Robert Tejlor (©Reuters)

Norveška: Tromse voli da igra na strani, pobeda ga vadi iz opasne zone

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 13:13

Elitserija: U odloženom meču 7. kola sastaju se nekadašnji šampion i povratnik u prvi rang

Prva asocijacija na Norvešku i tamošnji fudbal su Erling Haland i Rozenborg, koji je godinama bio neprikosnoveni vladar. Ali, u Skandinaviji, na severu Starog kontinenta, u zemlji daleko poznatijoj po zimskim sportovima od fudbala, počeli su da duvaju neki novi vetrovi.

Bode Glimt postao je prošle sezone prvi šampion iz arktičkog kruga. Kjetil Knutsen je od lift-kluba napravio tim šampionskog kova, a Bode će i ove sezone voditi bitku za titulu, a glavni konkurenti će mu biti Molde, Rozenborg i Kristijansund. Po svemu sudeći, Stabek i Tromse ni ove sezone neće igrati bitnu ulogu, a njihov međusobni dvoboj (19.00) mogao bi odgonetnuti koji klub će započeti uspon i makar privremeno pobeći od zone ispadanja.

Izabrane vesti

(2.30) Stabek (3.30) Tromse (3.15)

Tromse se kao šampion druge divizije vratio u Elitseriju, a sa sobom je u najjači rang norveškog fudbala "poveo" Lilstrem. Nisu se na startu nove sezone proslavili ni Tromse, ni Stabek. Oba tima sakupila su po pet bodova, a Stabek ima dve utakmice manje od Tromsea, koji bolje igra na strani nego kod kuće.

U prelaznom roku Stabek je iz Tromsea pokupio Fitima Azemija, koji je bio jedan od najzaslužnijih za Tromseov povratak u elitni rang. Ali, švedski strateg Jen Jonson još nije isprobao ofanzivca u Elitseriji. Možda je duel protiv bivšeg kluba prava prilika za Fitima Azemija da debituje u dresu Stabeka. Pogotovo jer se navala nije proslavila do sada.

Za Tromse i Stabek međusobni okršaj dolazi posle poraza u šampionatu. Stabek je položio oružje pred Rozenborgom, a Tromse je prepustio bodove Sarpsborgu. U takmičarskim susretima Stabek je bez pobede protiv Tromsea od 2017. godine, a poslednja na domaćem terenu datira iz 2015. U intervalu od šest godina Tromse je slavio tri puta, a prethodni put kada su delili megdan pobednika nije bilo.


NORVEŠKA 1 – 7. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2.30) Stabek (3.30) Tromse (3.15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NorveškaNorveška 1TromsoStabek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara