Noć čuda: Dva crvena, dva promašena penala, preokret iz dvojke u keca, jedva ga umuvao Lord, presuda nesrećnog kapitena (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć čuda: Dva crvena, dva promašena penala, preokret iz dvojke u keca, jedva ga umuvao Lord, presuda nesrećnog kapitena (VIDEO)

U duelu nekadašnjih engleskih šampiona 2:1 na Siti graundu

Igrao je Bajern i dobio. Igrao je i Napoli i dobio. Samo, dueli velikana iz Minhena i Napolja su „male mace“ u odnosu na fudbal kakav je ovog petka viđen na Siti graundu, gde je duel dva nekadašnja prvaka Engelske napunio oči 21.317 navijača, od kojih, verujemo, mnogima srce hoće iz grudi da iskoči, posle dramatičnog meča u kome je Notingem Forest >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << savladao Njukasl - 2:1.

I to kako... Posle dva penala, oba neiskorišćena, dva crvena kartona, pogotka Niklasa Bendtnera, preokreta iz dvojke u keca - koji je u Kladionici MOZZART plaćao kvotom 38,00 - odluka je pala četiri minuta pre kraja. Polse kornera Notingema najmalerozniji čovek večeras, kapiten Svraka, Džamal Lasel nespretno ubacio loptu svoju mrežu, bukvalno poklonivši pobedu klubu u čijem je dresu igrao pre dve sezone na pozajmici.

A kakav je to meč bio. Očaravajući kad je tempo u pitanju i problematičan, neko će i reći skandalozan, kad se povede reč o odlukama sudije Stiva Martina. Opšti je utisak da je Maritn izmasakrirao Njukasl, mada će uvek biti onih koji će reći da je samo striktno poštovao pravila.

Najpre je u 33. minutu isključio Džondža Šelvija, zato što je vezista Svraka, dok je bio na travi, udario kapitena domaćeg sastava Henrija Lansburija. Možda je bilo samo za žuti, no u toj situaciji, Njukasl je kažnjen i penalom, ali je imao sjajnog golmana Karla Darloa, koji je odbranio udarac sa 11 metara Niklasu Bendtneru samo minut kasnije. Prvi od dva večeras.

U nadoknadi prvog dela Martin je isključio još jednog fudbalera ekipe Rafaela Beniteza. Pol Dumet je morao pod tuš, jer je stavio ruke na ramena pomenutom Lansburiju. Možda i prestroga odluka. Notingem je dobio novu priliku sa 11 metara.

Ovoga puta Bendtner, valjda pod utiskom da je promašio prvi penal u karijeri, prepustio je odgovornost Lansburiju, ali je Darlou imao veče i još jednom izvrsnom intervencijom sačuvao gostima vođstvo koji je samo koji minut ranije doneo Met Riči.

Sa dva igrača manje Njukasl, jednostavno, nije mogao da izdrži nalete Notingema. Kad već nije mogao sa bele tačke, Niklas Bendtner je nekako, verovatno ni sam ne zna kako, uspeo da umuva loptu u mrežu i izjednači rezultat i tako pokaže kako su mu Svrake omiljena mušterija, pošto im je dao peti gol na engleskim terenima.

A onda već opisana presuda u završnici za preokret i trijumf Šumara na svom terenu posle dva kola, ali i pečat na užasnu sedmicu Njukasla, koji je najpre pretrpeo šamar od Blekburna, pa je eliminisan iz Liga kupa, ali će uprkos ovom porazu ostati lider Čempionšipa i posle ovog kola, ako Brajton ne pobedi u Kardifu.

Rafa Benitez se tek u 87. minutu setio da ima Aleksandra Mitrovića, međutim, srpski napadač nije imao vremena da donese gostima remi, dok je drugi naš reprezentativac Vladimir Stojković sasvim solidno branio za Notingem, međutim, strelu Meta Ričija nije mogao da ukroti.

ČEMPIONŠIP, 19. KOLO

Četvrtak:

Kvins Park Rendžers - Vulverhempton 1:2 (0:0)

/Linč 90 - Edvards 60, Helder Košta 67/

Petak:

Notingem Forest - Njukasl 1:1 (0:1)

/Bendtner 52, Lasel 86 ag - Riči 45/

Subota:

16.00 Birmingem - Barnsli

16.00 Blekburn - Hadersfild

16.00 Bristol - Ipsvič

16.00 Barton - Roteram

16.00 Kardif - Brajton

16.00 Fulam - Reding

16.00 Norič - Brentford

16.00 Šefild - Preston

16.00 Vigan - Derbi

18.30 Lids - Aston Vila

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.