Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2023, 16:40

Niški Radnički proslavio vek postojanja

NIŠ

Centralni gradski trg i Niška tvrđava sinoć su „goreli“ u bojama Fudbalskog kluba „Radnički“ koji je koncertom koji je organizovanam, bakljadom Meraklija i vatromentom obeležio godišnjicu za pamćenje, 100 godina ili vek postojanja, a to ga svrstava u red najstarijih klubova u Srbiji. Zahvaljujući „Radničkom“ ili „Realu sa Nišave“  ime grada Niša se u jednom trenutku u fudbalskom svetu izgovoralo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa posebnim poštovanjem. Bilo je to vreme kada je „Real sa Nišave“  u tri sezone sa  uspehom nastupao u Kupu UEFA, a 1982.godine dospeva do polufinala i dvomeča sa  nemačkim Hamburgerom.

                          Na gradskom trgu je održan i koncert na kome su nastupale niške grupe koje su neke od svojih pesama posvetile upravo gradskom fudbalskom klubu. Nastupili su Gale i Kerber, Vudu Popaj, Najda iz grupe Smak, Totalni klošari, Fighting Sparrow, kao i Di-džejevi Gavra i Ceka.

                          Fudbalski klub „Radnički“ osnovan je 24. aprila 1923. godine.

                         Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog, kaže da je malo klubova u Srbiji koji imaju takvu tradiciju i istoriju.

                         „Radnički je nadživeo 6 država, ratove, zabrane… Ali se uvek borio i izborio za svoje mesto. Brojne generacije pamte slavne igrače i podvige našeg kluba“, kazao je Tončev.

                          Dodao je da je rukovodstvo „Radnički“ posle mnogo godina iz bezdana vratilo na mapu fudbalske Evrope, tamo gde i pripada.

                         „Imali smo i uspone i padove u prethodnom periodu. Ali smo napravili stabilan klub i to je naše najveće postignuće“, kazao je Tončev.

                          Ove godine, klub i navijači nizom manifestacija podseća na svoju burnu i slavnu prošlost, a tokom čitavog leta  biće upriličene tribine, izložbe, koncerti i revijalne utakmice. Snimljen je i dokumentarni film o slavnim danima „Reala sa Nišave“. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.