Nevolje Bekama iz Budimpešte: Alkohol i droga su mi skoro uništili karijeru!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevolje Bekama iz Budimpešte: Alkohol i droga su mi skoro uništili karijeru!

"Kada sam bio klinac imao sam teške godine za sobom. Gubio sam vreme na ulici, a jednom sam bukvalno izvršio samoubistvo”, poverio se Zoltan Gera u intervjuu za zvanični sajt FIFA

Čak i kada igrate na najvišem mogućem nivou, u 37. godini želja za odlaskom u fudbalsku penziju je vrlo česta. Ali, dok za večinu fudbalera ove pozne godine predstavljaju fudbalski kraj mađarski reprezentativac Zoltan Gera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << , nadaleko poznat kao Bekam iz Budimpešte, nema nameru da se povuče. Možda i zato što je kroz život kao dečak iskusio isuviše nevolja.

Iako je bio jedan od najboljih fudbalera koje je Mađarska podarila u proteklih 15-ak godina i čovek koji je ostavio trag u Premijer ligi, fudbalske veličine nisu bile inspiracija momku koji je odrastao na ulicama Peča.

Sanjao je druge snove, da bude kriminalac, mafijaš, da kroz strah i nasilje stekne poštovanje.

“Kada sam bio klinac imao sam teške godine za sobom. Gubio sam vreme na ulici, a jednom sam bukvalno izvršio samoubistvo”, poverio se Gera u intervjuu na zvaničnom sajtu FIFA, uz opasku da se ne stidi svoje ružne prošlosti.

Kao tinejdžer izgledao je jako loše. Fizički. Alkohol, cigarete i droga su mu toliko oslabile telo i organizam da mu je lekar rekao da nikada neće moći da igra profesionalni fudbal.

“Ali, u 16. godini sve se promenilo, odnosno što volim da kažem da je Bog promenio moj život”, nastavio je Gera dok je sa novinarima FIFA posetio lokalnu crkvu u kojoj mu je kombinacija molitvi donela mir koji mu je bio potreban.

“Od tog trenutka, počeo je moj istinski život. Počeo sam opet da igram fudbal, dodao je Gera.

Danas, sa ove distance, kaže da nema nikakav problem.

“Imao sam teško detinjstvo, ali sam danas potpuno ispunjen. Nisam srećan zbog perioda kroz koji sam prošao kao dečak, ali opet kažem sebi da možda ne bih pronašao Boga i okrenuo se životu koji živim danas, da nisam prošao kroz taj period. Ne gledam u prošlost, samo vidim da sam se promenio, a znam i da ne bih uspeo u fudbalu da nisam to učinio”, zaključio je Zoltan Gera, koji trenutno nosi dres mađarskog Ferencvaroša i trebalo bi da se nađe na spisku putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART i na Vajberu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.