Neobavešteni Englezi

Izvor: RTS, 01.Nov.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobavešteni Englezi

Ni jedan od članova mlade engleske fudbalske reprezentacije osumnjičen za učešće u incidentima nakon meča sa Srbijom u Kruševcu 16. oktobra nije dobio iz Srbije zvanično obaveštenje o optužbama, objavio britanski Bi-Bi-Si.

Krivične prijave zbog tuče nakon susreta mladih fudbalera Srbije i Engleske podnete su protiv engleskih fudbalera Stivena Kaulkera i Tomasa Liza, kao i pomoćog trenera reprezentacije Stivena Viglija. Prijave će biti prosleđene engleskom tužilaštvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Za njih je doneto rešenje o ustupanju krivičnog gonjenja stranoj državi u skladu sa Zakonom o pružanju međunarodne pravne pomoći.

Bi-bi-si piše da je Lids, klub osumnjičenog Liza, saopštio da ni igrač, ni engleski fudbalski savez nisu zvanično dobili optužbe.

Klub navodi da je FA obećala da će najbrže moguće pokušati da sazna tačnu prirodu optužbi protiv Liza i obezbedi adekvatnu pravnu pomoć.

U izveštaju se dodaje da je Totenhem izdao slično saopštenje povodom optužbi na račun svog igrača Stivena Kaulkera.

Bi-bi-si je naveo da britanska ambasada u Beogradu očekuje da danas dobije i zvanične optužbe protiv fudbalera.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je juče optužni predlog i protiv fudbalera reprezentacije Srbije Gorana Čaušića, Ognjena Mudrinskog, Đorđa i Despotovića i Aleksandra Kirovskog. Optužni predlog podnet je i protiv kondicionog trenera reprezentacije Andreja Milutinovića. Oni se terete za nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Krivična prijava je, prema navodima policije, podneta zbog sukoba koji se dogodio 16. oktobra na stadionu Mladost u Kruševcu na međunarodnoj fudbalskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Englezi su nakon tuče fudbalera tvrdili da su i tokom utakmice vređani na rasnoj osnovi, dok je igrač Deni Rouz, oko koga su i počeli incidenti, kazao da je pogođen dva puta kamenom iz publike tokom drugog poluvremena.

Fudbalski savez Srbije je odbacio primedbe o rasizmu i naveo da su incidenti počeli kada je Rouz nepristojno gestikulirao ka publici na kraju meča koji su Englezi dobili 1:0. F S S je reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog kaznio sa godinu dana neigranja u reprezentativnim selekcijama zbog učešća u incidentu.

Kondicioni trener Andreja Milutinović i trener golmana Srđan Maksimović suspendovani su na po dve godine rada u svim nacionalnim selekcijama.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.