Izvor: Blic, 22.Avg.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada je čuvao Dejvida i Viktoriju Bekam, a danas živi NA AERODROMU

Britanski vojni veteran i nekadašnji telohranitelj britanske fudbalske legende Dejvida Bekama primoran je da živi na aerodromu nakon što je ostao bez krova nad glavom.

Četrdesetšestogodišnji muškarac, koji koristi ime Sajmon Džons, odlučio je da se nastani na aerodromu “Hitrou” inspirisan ulogom Toma Henksa u filmu “Terminal”.

U filmu Stivena Spilberga Henks (60) igra Viktora Narovskog iz istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evrope koji ostaje zarobljen na aerodromu “Džon F. Kenedi” u Njujorku, pošto mu nije odobren ulazak u Ameriku, a ne može ni da se vrati kući zato što je tamo izbio rat.

Sajmon Džons već gotovo mesec dana stanuje na najprometnijem međunarodnom aerodromu u Evropi. Živi od hrane koji gosti kafića i restorana ostave u tanjiru i koristi besplatni internet da bi tragao za poslom.

Bivši pripadnik padobranskih jedinica postao je beskućnik nakon što mu je firma propala.

Služio je u Severnoj Irskoj, Iraku, Avganistanu, Somaliji, Angoli, Nigeriji i Izraelu, da bi se potom zaposlio u privatnom preduzeću za bezbednost. Čuvao je saudijsku kraljevsku porodicu, američke diplomate i političare, uključujući i bivšeg britanskog premijera Dejvida Kamerona. Nekoliko godina je radio za Dejvida Bekama i brinuo za bezbednost njegove supruge Viktorije i troje dece: Bruklina, Romea i Kruza. Neko vreme su ga obučavali stručnjaci za kontraterorizam Metropolitenske policije.

- Iznenada sam izgubio sve kada je propalo moje preduzeće, koje je nudilo pružanje usluga obezbeđenja u okolnostima visokog rizika i obuku odgovarajućeg osoblja. Posao je bio ogromno opterećenje za moju vezu i rastali smo se. Najednom sam ostao bez doma, a pošto su svi bankarski računi bili zajednički, u bez dinara u džepu - priča.

Na ideju da živi na aerodromu našao je upravo u popularnom filmu.

- Onda sam se setio Toma Henksa i filma o tipu koji živi na aerodromu. Shvatio sam da ću tamo moći da održavam higijenu i imati na raspolaganju besplatan internet - dodaje.

Kaže da je u početku mislio da će ostati najviše dve noći, ali je onda shvatio da ga na aerodromu niko ništa ne pita. S obzirom na iskustvo u oblasti kontraterorizma, bio je zapanjen koliko je lako živeti na aerodromu. Ni osoblje aerodroma, ni policija ništa ga nisu pitali.

- Grupa od tri-četiri bombaša samoubica vrlo lako bi mogla da izazove masovno ubistvo. Nema nikoga ko bi ih zaustavio - kaže on.

Portparol aerodroma “Hitrou” je rekao da je tužno što ljudi dođu u situaciju da žive na aerodromu zato što je tamo toplo i bezbedno, dodavši da aerodrom ima tim socijalnih radnika koji pomažu onima kojima je to potrebno.

Međutim, ističe da “veoma ozbiljno shvatamo bezbednost putnika i kolega na aerodromu”.

- Zahvaljujući saradnji s Metropolitenskom policijom i vladom, aerodrom funkcioniše na visokim nivou bezbednosti, koja je ponekad veoma vidljiva putnicima, a ponekad prikrivena. Bezbednost se konstantno proverava - napominju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.