Nastavlja se školovanje fudbalskih sudija u Kragujevcu

Izvor: KGsport.info, 01.Feb.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se školovanje fudbalskih sudija u Kragujevcu

Marina Višnjić, Radomir Ćirilović i Bojan Nikolić

Krajem prošle 2017. godine Fudbalski savez grada Kragujevca je zahvaljujući radu svoje škole za osposobljavanje sudija dobio još 22 nova člana, tako da sudijska organizacija grada sada broji 90 aktivnih sudija, spremnih za narednu fudbalsku sezonu.
Ove aktivnosti nastavljene su i u ovoj godini, budući da se podmlađivanju i školovanju novih fudbalskih sudija u Kragujevcu poklanja velika pažnja. Već >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su počele aktivnosti na upisu novih kandidata za Školu fudbalskih sudija koja funkcioniše pri sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza grada Kragujevca.
– Ovo će biti dvadeseta generacija naše škole za fudbalske sudije za koju prijavljivanje i upis traje do 25. februara, kada počinjemo sa radom u prostorijama OŠ „Mirko Jovanović“ na Aerodromu. Preduzeli smo i određene aktivnosti na informisanju naših srednjoškolca i mladih fudbalera u klubovima, kako bismo još više omasovili rad škole. U skladu sa tim, naši internacionalci Marina Višnjić i Bojan Nikolić su na terenu, gde razgovaraju sa mladima o značaju poziva fudbalskog sudije. – kaže Radomir Ćirilović, predsednik Stručne sudijske komiije FSGKG i rukovodilac škole za fudbalske sudije.
Jedna od prethodnih generacija polaznika Škole za fudbalske sudije u Kragujevcu
Predavači u školi su iskusne kragujevačke sudije i instruktori, koji obavljaju i važne funkcije u fudbalskoj organizaciji grada i Fudbalskom savezu Regiona zapadne Srbije.
Kragujevačka sudijska organizacija trenutno ima svoje predstavnike na svim listama. Utakmice sa znakom FIFA sada vode Marina Višnjić i Bojan Nikolić. Na listi Super lige Kragujevac ima tri predstavnika, jednog glavnog sudiju i dva pomoćnika, baš kao i u Prvoj ligi, gde ima dvojicu glavnih sudija i jednog pomoćnika.
Utakmice Srpske lige “Zapad“ vode sedmoro Kragujevčana, a u Zoni „Morava“ šesnaest, među kojima ima i nekoliko devojaka.
Fudbalske sudije najviše posla imaju u tri gradske lige, gde je na raspolaganju preko 60 delilaca pravde na zelenim terenima, među kojima i 22 „najsvežijih“, koji su ova zvanja stekli krajem protekle godine, a među njima su i tri devojke.
Zahvaljujući radu Škole za fudbalske sudije, Kragujevac svake godine osposobi  po dve generacije sa oko pedesetak novih sudija.

Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.