Napredak u eliti?

Izvor: RTS, 31.Maj.2012, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak u eliti?

Za srpske terene ne neobična pojava, da se mesto u najjačem fudbalskom društvu dobija iza kulisa ili za zelenim stolom, mogla bi da dobije svoju najnoviju epizodu. BSK iz Borče, klub koji već tri godine uzastopno igra u Superligi, ima finansijskih problema i želi da ustupi svoje mesto u eliti Napretku iz Kruševca. Kontakti dva kluba već uspostavljeni, prenose beogradski mediji.

Fudbalski kllub Napredak, iako to >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravo nije izborio na terenu, mogao bi ipak od naredne sezone da zaigra u Superligi.

Predsednik BSK Borče Obrad Ćesarević izjavio je da njegov klub ozbiljno razmišlja da upravo Kruševljanima ustupi svoje mesto u eliti.

Napredak je nakon jako bledih izdanja u prvom delu sezone, i nakon promene rukovodstva i finansijera kluba, zaigrao odlično u nastavku i iz donjeg dela tabele stigao na korak do mesta koje vodi u društvo najboljih.

Plasman u Superligu izborili su Radnički iz Niša, koji je povratnik u najjače fudbalsko društvo, i debitant, ekipa Donjeg Srema iz Pećinaca.

Sada se šansa za Napredak, čiji je rekonstruisani stadion iznenada dobio domaćinstvo finala kupa i dobro se pokazao, stigla iz pravca Borče.

"Razmišljamo da ustupimo mesto Napretku, jer oni imaju sve potrebne uslove. Kruševac je veliki centar, treba gledati sa ljudske i sportske strane. Bilo je kontakata, ali za sada ne postoji ništa konkretno", rekao je Ćesarević.

Osnovni problem ekipe iz Borče su finansije, jer je to klub koji finansiraju dva lica.

"Za predstojeću sezonu mi nemamo problema, ali prepreke nastaju u sezoni posle te. Priča se da će reflektori biti obavezni, a mi još nemamo novac za tako nešto. BSK finansiramo samo (potpredsednik) Dragomir Vasić i ja. Od saveza smo za tri godine dobili 20 lopti", istakao je Ćesarević.

BSK je sezonu u Superligi završio na 12. mestu sa 30 osvojenih bodova, a u najvišem rangu takmičenja je već tri sezone zaredom..

Novi Pazar je prošlog maja na sličan način došao do mesta u Superligi, jer mu ga je ustupio još jedan, uslovno rečeno, mali beogradski klub - BASK.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.