Najlepši fudbal i najbolji povratak: Dve zlatne rezerve čuvaju Češku, Hrvatima nije dobro posle 100 minuta u Sent Etjenu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepši fudbal i najbolji povratak: Dve zlatne rezerve čuvaju Češku, Hrvatima nije dobro posle 100 minuta u Sent Etjenu (VIDEO)

Bez pobednika u prvom meču drugog kola Grupe D - 2:2

Kakav fudbal, kakav povratak. Ako smo tražili uzbuđenje posle nekoliko uspavanki na Prvenstvu Evrope, dobili smo ga u duelu Hrvatske i Češke. Tri četvrtine utakmice Vatreni su držali čas fudbala, jurili ka osmini finala, zaplašili rivale i naterali neutralnu publiku da konstatuje kako igra najlepše na turniru, ali dve izmene Pavela Vrbe donele su jednom od najprijatnijih iznenađenja u kvalifikacijama prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bod i šansu da se u poslednjem kolu domogne nokaut faze.

Posle prve utakmice Grupe D, koja je zbog prekida trajala čak 100 minuta, izabranici Anta Čačića imaju četiri boda, Česi jedan, plus i priliku da se pobedom nad Turskom u utorak probiju među 16 najboljih.

A dugo se činilo se da Hrvati igraju ako ne najdopadljiviji fudbal, onda verovatno jedan od takvih, u Francuskoj. Do noge. Tačno. Pažljivo u odbrani više od 70 minuta i ubrzano u napadu. No, kad su ostali bez Luke Modrića (povreda zadnje lože) i usled neopreznosti Domagoja Vide, ostali su bez pobede koju su u većem delu susreta zaslužili.

Pogotovo što su osvajali teren preciznim akcijama kakve nismo videli ni od Francuza, ni od Nemaca, tek povremeno od Španaca s kojima će odmetiri snage u utorak, ređali šanse kao na video igrici i imali brutalne egzekutore. Dvojicu Ivana. Perišić je načeo reprezentaciju Češke, a Rakitić je, činilo se, dokrajčio.

Bila je to poezija od fudbala u izvedbi Hrvata. Momci u plavim dresovima lako su gradili akcije, na krilima razigranog tandema, koji iza sebe ima sjajne sezone u dresovima Barselone i Reala, stvarali višak po strani, spremali šanse kolegama i posle nekoliko propuštenih. Ivan Perišić je na pas Milana Badelja u 37. minutu konačno savladao do tog trenutka sigurnog Petra Čeha i razveselio bučne navijače u Sent Etjenu.

Bio je to peti gol Perišića na poslednjih devet utakmica za reprezentaciju. Njegov 14. ukupno, za treće mesto na listi najboljih strelaca u aktuelnom sastavu, iza Marija Mandžukića (24) i Darija Srne (22).

Česi dugo nisu znali gde im je glava. Njihova odbrana povijala se kao list na vetru. Pitanje je bilo kad će opet popustiti. Jednostavno, osećalo se u vazduhu da izabranici Pavela Vrbe nemaju rešenja za ideje Hrvata koje su se rađale u malom mozgu Luke Modrića. Jedan od najkreativnijih fudbalera Evrope razigravao je saigrače, čime su do izražaja došli njegovi saradnici iz veznog reda, kao na primer toliko atraktivni Marselo Brozović, na čiji je pas Ivan Rakitić lako prebacio Čeha i trećim pogotkom na šest poslednjih mečeva doneo Hrvatskoj u 59. minutu veliku prednost - 2:0.

Samo tri minuta kasnije Hrvatska je počela da pada. Teren je zbog povrede napustio Luka Modrić i to se istog časa osetilo. Česi su shvatili da mogu i oni da napadnu. Vrba je najpre ubacio Milana Škodu, kasnije i Tomaša Necida i bez obzira što dotad nije delovalo da su sposbni ni šansu da naprave, upravo su njih dvojica doneli bod.

Prvi je efektno iskoristio dodavanje iskusnog Tomaša Rosickog, a drugi u trećem od deset minuta nadoknade, nastale usled divljanja hrvatskih navijača, kaznio neopreznost Domagoja Vide (igrao rukom) i pogotkom sa bele tačke ostavio Čehe u životu.

Hrvati će za ovim dugo žaliti...

--------------------------------------------------------------------

PRVENSTVO EVROPE, GRUPA D, DRUGO KOLO

ČEŠKA - HRVATSKA 2:2 (0:1)

/Škoda 76, Necid 90+3 pen - Perišić 37, Rakitić 59/


Sent Etjen

Stadion: „Žofroa Gišar"

Gledalaca: 42.000

Sudija: Mark Klatenburg (Engleska)

Žuti kartoni: Sivok (Češka), Badelj, Brozović, Vida (Hrvatska)

ČEŠKA REPUBLIKA (4-1-4-1): Čeh - Limberski, Hubnik, Sivok, Kaderabek - Plašil (od 86. Necid) - Darida, Krejči, Skalak (od 67. Šural), Rosicki - Lafata (od 67. Škoda).

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić (od 62. Kovačić) - Perišić, Rakitić (od 90+7. Šildendfeld), Brozović - Mandžukić.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.