ETNOGRAFSKI MUZEJ: Predstavljanje knjige Srpsko kulturno blago

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Maj.2024, 09:02

ETNOGRAFSKI MUZEJ: Predstavljanje knjige Srpsko kulturno blago

U Etnografskom muzeju će u utorak 28. maja u 18 sati biti predstavljena knjiga Srpsko kulturno blago, dr Bojana Jovanovića, našeg istaknutog savremenog antropologa.

 
 
 
"Autor je u knjizi predstavio antologijski izbor srpskih kulturnih vrednosti na kojima se temelji kolektivni i individualni identitet samosvesnih pripadnika srpske nacije.
 
 
U četrnaest bogato ilustrovanih poglavlja Srpsko kulturno blago predstavlja vrednosti koje su ostvarili Srbi kao narod na kulturnom području Balkanskog poluostrva. Te vrednosti ukazuju da je srpski kulturni prostor znatno širi od državnih granica Srbije, a mnoge od njih su svojim značajem, autentičnošću i lepotom potvrđene i kao...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.