Momak koji je prerastao fudbal za decu: Het-trik Joveljića za Zvezdinu jesenju krunu

Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momak koji je prerastao fudbal za decu: Het-trik Joveljića za Zvezdinu jesenju krunu

Omladinci crveno-beli u večitom derbiju savladali Partizan (4:1), koji je na Adi ipak pokazao da neguje lep fudbal

Jesenje počasti u Omladinskoj ligi Srbije u rukama momaka iz Crvene zvezde! Dominaciju iz prvog dela sezone učenici Milana Lešnjika potvrdili su na najslađi mogući način, ubedljivim trijumfom nad večitom rivalom, Partizanom, pa su posle 15 kola osigurali prvo mesto na tabeli - 4:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Bila je to potvrda Zvezdine, istovremeno i neprikosnovenosti Dejana Joveljića. Kao u „Zemunelu“ pre dve sezone u konkurenciji kadeta, tako je i ovog popodneva na Adi Ciganliji, pred oko 1.000 svedoka, supertalentovani napadač iz Bijeljine sasuo rafal u mrežu tima Žarka Lazetića. Postigao je het-trik, mogao još koji put da se upiše u strelce, ali to ne menja utisak, jer igra sezonu života i potvrđuje da je zaslužio debi na velikoj sceni.

O njegovom učinku najbolje govore brojke: na 12 mečeva u omladinskoj kategoriji postigao je 24 gola!

Možda zvuči čudno, pogotovo kad se izgubi ubedljivo, ali donekle razloga za zadovoljstvo imaju i u Partizanu. Oslanjajući se na tehničke sposobnosti Armna Đerleka i njegovog partnera na sredini terena Jovana Kokira bili su crno-beli čak i bolji tim u uvodnoj fazi večitog derbija.

Što bi stariji stručnjaci rekli, igrali su lepo za oko, kroz posed tražili šansu da ugroze golmana Miloša Gordića i to im je pošlo za nogom u petom minutu. Odlični Kokir je prošao po levoj strani, servirao zicer Ivanu Milosavljeviću, čiji šut je otišao iznad prečke. Da su gosti tad poveli možda bi, ali samo možda, sve bilo drugačije.

Zvezda je, pak, demonstrirala direktan fudbal i insistirala na kvalitetima predatora kakav je Joveljić. Igrao se 22. minut kad je Radivoj Bosić dobio vazdušni duel sa kapitenom Partizana, Svetozarom Markovićem, a napadač Zvezde nanjušio "ničiju" loptu, pokupio je i mirno plasirao uz levu stativu golmana Đorđa Vukanića.

Pucalo je sve od duela na Adi, često su u klinču bili Slađan Rakić i Armin Đerlek, zatim štoper crveno-belih Strahinja Eraković i krilo Parnog valjka Aleksa Janković, mirisalo je na egal... Sve do drugog gola Joveljića u 50. minutu, kad je sjajno lobovao Vukanića.

Posle toga igra crno-belih se raspala. Nisu pomogle ni izmene Žarka Lazetića. Jednostavno, gosti su ostavili mnogo prostora Crvenoj zvezdi. Opet je Dejan Joveljić bio u glavnoj ulozi. Najpre kod situacije kad je kompletirao het-trik, a zatim i pre četvrtog gola pošto je na njegov odbijen šut naleteo Radivoj Bosić.

Pred očima rukovodilaca, šefova struke prvih timova Vladana Milojevića i Miroslava Đukića, te trenera mlađih kategorija večitih, utisak o izdanju Partizana pred kraj je popravio rezervista Bojan Bojić, nagovestivši da trener Lazetić u timu ima kvalitetne fudbalere, koji igraju „do noge“ i koji su u povremenim delovima meča bili i bolji takmac od nominalnog domaćina. Za crno-bele, doduše, nije igrao Strahinja Bošnjak (juče sedeo na klupi prvog tima protiv Rada), dok je kod Zvezde Luka Ilić dobio šansu u drugom delu, iako je samo dan ranije bio starter u Čačku.

Ovim je završen prvi krug šampionata u Omladinskoj ligi Srbije, ali će do odlaska na pauzu biti odigrana i dva kola prolećnog dela, kako bi se iskoristilo lepo vreme...

-------------------------------------------------------------

OMLADINSKA LIGA SRBIJE, 15. KOLO

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 4:1 (1:0)

/Joveljić 22, 50, 66, Bosić 69 - Bojić 87 /


Beograd

Veštački teren na Adi Ciganliji

Gledalaca: 1.000

Sudija: Momčilo Marković (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Gordić, Janković, Terzić, Rakić, Eraković, Jokić, Bosić, Santrač (od 79. Kovač), Joveljić, Nikolić (od 68. L. Ilić), Stanojev. Trener: Milan Lešnjak.

PARTIZAN: Vukanić, Vujić (od 67. Zekaj), Šehović, Pantazis, Marković, Vlalukin, Milosavljević (od 65. Bojić), Đerlek, Nović (od 30. Nikolić), Kokir, Janković (od 69. A. Ilić). Trener: Žarko Lazetić.

REZULTATI 15. KOLA:

Radnički Pirot - Spartak Ždrepčeva krv 0:4 (0:2)

Inđija - OFK Beograd 4:2 (2:1)

Rad - Radnički Niš 1:0 (0:0)

Radnički 1923 - Napredak 1:1 (0:1)

Internacional - Vojvodina 0:3 (0:1)

Crvena zvezda - Partizan 4:1 (1:0)

Brodarac - Čukarički 2:0 (0:0)

Voždovac - Moravac Orion 6:0 (3:0)

TABELA:

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.