Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 15:21

Mančester siti: Iznenađeni smo informacijom o kršenju pravila

Fudbalski klub Mančester siti saopštio je da je iznenađen odlukama Premijer lige, koja je optužila šampiona Engleske za niz slučajeva kršenja finansijskih pravila.
Optužbe se odnose na prihode, pojedinosti s platama trenera i igrača, propise Evropske fudbalske unije, profitabilnost i održivost i na saradnju sa istražnim organima takmičenja.

U saopštenju Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lige navedeno je da je optužnica prosleđena nezavisnoj Komisiji.
"Mančester siti je iznenađen objavljivanjem navodnih kršenja pravila Premijer lige, posebno imajući u vidu veliki angažman i ogromnu količinu detaljnog materijala, koji smo dostavili EPL-u. Klub pozdravlja razmatranje ovog pitanja od strane nezavisne Komisije, kako bi nepristrasno razmotrila sveobuhvatan korpus nepobitnih dokaza koji postoje u prilog našem stavu. Zbog toga, radujemo se što će na ovo pitanje biti stavljena tačka", navodi se u saopštenju Mančester sitija.
Optužnica se odnosi na svaku sezonu od septembra 2009. do juna 2018. godine.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Javio se Siti: Iznenađeni smo

Izvor: B92, 06.Feb.2023

Mančester siti oglasio se povodom saopštenja Premijer lige o kršenju pravila finansijskog poslovanja tokom dugog niza godina...Optužbe se odnose na finansijske informacije u vezi sa prihodima, detaljima o plaćanju menadžera i igrača, propisima UEFA, profitabilnost i odživosti, kao i na saradnju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.