Luis Zečević-Džon: Srbija sa radošću

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 15:40

Luis Zečević-Džon: Srbija sa radošću

Fudbalsku Srbiju je pre nekoliko dana obradovala vest da će talentovani fudbaler Arsenala srpskog porekla Luis Zečević-Džon igrati za našu reprezentaciju.

Ovom 16-godišnjaku iz Londona majka je srpkinja iz Sarajeva, a otac je poreklom sa Kariba.

Iako je ceo život proveo u Engleskoj i tu napravio prve fudbalske korake, prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da postane član naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U16 reprezentacije.

"Imao sam kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i pozvan sam da se pridružim reprezentaciji do 16 godina. Naravno da sam prihvatio to sa velikom radošću. Srećan sam što ću se upoznati i igrati sa svojim vršnjacima iz Srbije", rekao je Zečević-Džon za "Arenu sport".

Njemu su uzori upravo srpski napadači koji trenutno haraju svetskim fudbalom.

"Navijam za napadače, te zato cenim Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni me impresioniraju. Sadio Mane je takođe igrač kog veoma cenim, a ranije sam pratio i Danijela Staridža koji je igrao u Liverpulu", izjavio je budući član U16 reprezentacije Srbije.

Zanimljivo je da će na leto Srbija igrati upravo protiv Engleske na EURO u Nemačkoj.



"Na Evropskom prvenstvu će se moja porodica verovatno podeliti, a ja ću navijati za oba tima. Ekipa koja se više bude trudila će pobediti na tom meču".


Zečević-Džon je član Arsenalovog U18 tima koji vodi Džek Vilšir.

Veoma sam srećan što radim sa Džekom koji je prošao sve uzraste u procesu učenja i napretka u fudbalu. On je veoma iskusan i odličan je pedagog. Efikasno prenosi znanje na mlade igrače i zahteva od nas ozbiljan odnos prema zadatku koji nam da. Mnogo sam naučio od njega i nastaviću da učim", kaže Luis.

Iako ima tek 16 godina, novi reprezentativac Srbije je blizu prvog tima Arsenala.



"Povremeno treniram na terenima gde trenira prvi tim. Tako sam imao priliku da sretnem nekoliko igrača, a imao sam i sreću da su neki od fudbalera trenirali nas mlađe u nekim delovima treninga. U prethodnih 10 dana sam bio jako srećan što radim na istom terenu na kom red i igrači prvo tima i to u isto vreme kad i oni. Bio je to pravi doživljaj za mene",
oduševljeno je pričao član U18 tima londonskog kluba.

Iako na Transfermaktu piše kako pokriva pozicije desnog krila i desnog beka, on je otkrio i kako se odlično snalazi na više pozicija.

"Ja zapravo igram na nekoliko pozicija i to uglavnom u napadu. Za mene je skoro isto da li igrao na levom ili desnom krilu, a obožavam i poziciju centarfora. Ove pozicije mi omogućavaju da koristim brzinu, šut i druge veštine koje sam stekao do sada. Naravno, od trenera zavisi koju će taktiku primeniti, zato sam u poslednjoj utakmici igrao desnog beka", objasnio je Zečević-Džon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LUIS ZEČEVIĆ-DŽON BI DA IGRA ZA SRBIJU: Fudbaler Arsenala otvoreno o nacionalnom timu!

Izvor: HotSport.rs, 26.Feb.2024

Zanimljivi projekat za budućnost. Luis Zečević-Džon, mladi fudbaler Arsenala je rođen je pre 16 godina, a ima zanimljivo poreklo. Majka mu je Srpkinja iz Bosne, dok je otac poreklom sa Kariba. Igra na poziciji krila, a ističe da bi voleo da igra za reprezentaciju Srbije. „Imao sam kontakt sa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.