Ludnica od utakmice! Kakav seksi gol Meneza, Inzagi lansirao Milan na prvo mesto! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ludnica od utakmice! Kakav seksi gol Meneza, Inzagi lansirao Milan na prvo mesto! (VIDEO)

Kakav fudbal na Tardiniju, kakav spektakl! U sjajnom meču kakav Italija dugo nije videla, Milan je pobedio Parmu sa 5:4 i mimo svih očekivanja iskočio na prvo mesto tabele Serije A posle dva kola. Pipo Inzagi očigledno ima i trenersku žicu da izvuče neke neverovatne stvari koje je radio i kao igrač.

Mimo svih očekivanja, Rosoneri su u vatrometu golova porazili Parmu i pokazali da lagana pobeda protiv Lacija u prvom kolu nije bila slučajnost. Ekipa kod Inzagija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ima neki poptuno drugačiji mentalitet, a novajlije su se dobro uklopile. Milan je u dva meča dao devet golova, igra prelep fudbal, a večeras je do trijumfa došao sa dva gola u poslednjih pola sata igre kada je imao igrača manje.



Uoči meča, Inzagi je saznao da ne može da računa na pojačanje Fernanda Toresa koji se povredio na poslednjem treningu pred meč. Inzagi je morao da improvizuje i počeo meč bez klasičnog napadača, ali sa tri izuzetno opasna ofanzivca: Hondom, Menezom i Bonaventurom. Upravo je ovaj poslednji imao debi iz snova. Najskuplje pojačanje Milana koji je došao iz Atalante u poslednjim minutima prelaznog roka je otvorio duel golom u 25. minutu pored statične odbrane Krstaša.

Međutim, da će odbrana biti najveći problem Rosonera u sezoni, videlo se samo dva minuta posle Bonaventurinog gola kada je Kasano poptuno sam skočio pred golom Lopeza i glavom savladao Dijega Lopeza. Međutim, to je bio samo početak spektakla na Tardiniju. Kada može, Kasano glavom, može i Honda! Japanac je glavom zakucao centrašut Abatea. Međutim, Milan je opet otišao na dva razlike pošto je Menez na isteku prvog poluvremna pretvorio penal u vođstvo od 3:1.

Još veća ludnica je viđena u drugom delu igre. Opet loša reakcije odbrane Milan, Felipe se ušunjao iz drugog plana i iskoristio poklon. Stvari za Milan su se pogoršale kada je kapiten Bonera u 58. mionutu igrao rukom i zaradio crevni karton. Parma je krenula napred, ali je usledio momenat Najdžela De Jonga. Milanov „King kong“ je uklizao na centru, oduzeo loptu i stuštio se ka golu Parme. Izdržao je do kraja i u maniru rasnog strelca pogodio za novo vođstvo gostiju od dva razlike. Parma se nije predavala i Alesandrio Lukareli je iskoristio još jednu slabnu intervenciju odbrane Rosonera, pogodio glavom za 3:4.

Ubrzo posle toga, Žeremi Menez pogađa stativu, ali će se taj promašaj brzo zaboraviti zbog spektakularnog gola koji je usledio. Brzonogi Francuz je iskoristio grešku Parminih defanzivaca, majstorski predriblao golmana, a onda na je usledio vrhunac sportskog bezobrazluka kada je petom poslao loptu u mrežu arme. Gol koji će obići planetu!



Činilo se da će Milan mirno privesti meč kraju, ali je usledila neverovatna greška golmana Dijega Lopeza u finišu meča kada je praktično pustio loptu da uđe u mrežu i udahnuo dašak života domaćem timu. Parma je krenula u opsadu Milanovog gola, igralo se šest minuta nadoknade, ali su Rosoneri ipak uspeli da sačuvaju prednost i ipak ostvare zasluženo pobedu. Trijumf uz znanje i sreću, trijumf u stilu Pipa Inzagija. Pomenimo i to da je Milan u prvoj postavi imao čak šest igrača koja su u klub došli bez plaćanja obeštećenja.

SERIJA A – 2. KOLO:

Subota:

Empoli – Roma 0:1 (0:1)

/Sepe 45+1ag/

Juventus – Udineze 2:0 (1:0)

/Tevez 8, Markizio 75/

Nedelja:

Sampdorija – Torino 2:0 (1:0)

/Gabijadini 34, Okaka 79/

Kaljari – Atalanta 1:2 (0:1)

/Kosu 85pen - Estigaribija 4, Bokaje 67/

Fjorentina – Đenova 0:0

Inter – Sasuolo 7:0 (4:0)

/Ikardi 4, 30, 53, Kovačić 21, Osvaldo 43, 72, Guarin 74/

Lacio – Ćezena 3:0 (1:0)

/Kandreva 19, Parolo 56, Mauri 90/

Napoli – Kjevo 0:1 (0:0)

/Lopez 49/

Parma – Milan 4:5 (1:3)

/Kasano 27, Felipe 51, Lukareli 73 - Bonaventura 25, Honda 37, Menez 45 penal, 79, de Jong 68/

Ponedeljak:

20.45 Verona – Palermo

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kakav spektakl! Parma – Milan 4:5! Kakav gol Meneza! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Sep.2014, 00:58

Spektakularan fudbal u vreme finala Mundobasketa će se dugo prepričavati..Pretposlednji meč drugog kola Serije A, ujedno i derbi kola između Parme i Milana imao je samo jednu manu! To što se igrao u vreme finala svetskog košarkaškog prvenstva, pa Srbi nisu mogli masovno da uživaju u živim majstorija...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.