Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2020, 16:13

Luda žurka na Vila Parku: Niko ne slavi rođendan kao Vord Prauz, veliki je Dani Ings, Aston Vila u nadoknadi sprečila debakl (VIDEO)

Tri puta iz slobodnog udarca za dva gola i asistenciju! Saumtepton stigao do četvrte pobede u pet utakmica, živ je san o odlasku na vrh tabele

Možete Sautemptonu da režete krila i uzimate sve ono što iole vredi, ali ovaj tim ima dušu i svojom pojavom na terenu vraća u neka bezbrižna, romantična vremena kada se fudbal igrao iz ljubavi, ne zbog novca.

Praktično svake godine sa Sent Meriza odlaze najbolji igrači koji u potrazi za uspehom odlaze uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u redove velike šestorke i ma šta uradili Sautemptonu on će uvek da uzvrati udarac! Kaznena ekspedicija Ralfa Hazenhitla preorala je Vila Park noseći opremu koja neodoljivo podseća na dresove River Plejta - takva je gostujuća garnitura Svetaca za ovu sezonu -, a Sautempton je ludoj pobedi (4:3) dao spektakularnu notu u režiji slavljenika Džejmsa Vord Prauza i Danija Ingsa. Sve bi to, međutim, moglo da padne u vodu ako se ispostavi da je Ingsova povreda iz 85. minuta teže prirode jer je izgledalo da mu je posle jednog oštrog duela stradalo koleno. Sve se dogodilo posle situacije kada je pokušao da predribla čak trojicu protivničkih igrača, a kada je ušao u kontakt s Ahmedom Elmohamadijem u padu je nezgodno iskrivio levu nogu i potkačio petu egipatskog fudbalera posle čega je šepajući napustio teren. Znajući istoriju njegovih problema sa kolenima, strah je opravdano veći...

Da nije bilo ovog nemilog događaja, Sautempton bi proslavio savršenu utakmicu i ubedljivu pobedu u kojoj su se videli elementi totalnog fudbala. Sve je umalo palo u vodu u završnici utakmice kada je Aston Vila sa dva brza pogotka umalo izrežirala senzaciju. Srećom po Svece, to se nije dogodilo i zato će svi narednih dana pričati o igrama Džejmsa Vord Prauza i novom momentu čistog majstorstva Danija Ingsa. Kakav način za Vord Prauza da proslavi svoj 26. rođendan! Tri puta je Vord Prauz dobio priliku da pripreti iz slobodnog udarca i u sva tri navrata je bio besprekoran!

Pre nego što je ušao u fantastičan niz, Vord Prauzu je poništena asistencija već u 3. minutu utakmice zbog ofsajda. Kako nije moglo odmah na otvaranju, već u 20. minutu je ispravio stvari i u trepavicu pogodio Janika Vestergarda, čoveka kojeg je pronašao i u onoj situaciji ranije i konačno mu pripisao gol! Sve je u tom prvom poluvremenu bilo u znaku Sautemptonovog rođendanka. Dva šuta i dva harpuna pravo u srce Lavova! Prvo u 33, onda i 45. minutu, taman da zasladi navijačima Sautemptona pogled na rezultat tokom pauze na poluvremenu. A na semaforu je stajalo ogromnih 3:0!

Slika utakmice potpuno se okrenula u završnih pola sata. Početak drugog dela ponovo je pripao Sautemptonu i to zahvaljujući suvom kvalitetu Danija Ingsa. Jedan od najboljih ostrvskih napadača ponovo je dokazao da bi njegova karijera imala mnogo drugačiji tok da ga kolena nisu izdala, zbog čega je propustio praktično dve cele sezone. Igrao se 58. minut kada je Ings ponovo demonstrirao silu i projektilom sa preko 20 metara zapalio mrežu gola nemoćnog Emilijana Martineza, koji je i u ovoj situaciji imao samo ulogu statiste. Možda i najbolji fudbal karijere igra Dani Ings i kada vidimo sve što može ovaj rasni centarfor ostaje žal što dosad nije uradio više...

Nedugo pošto je Ings, tako je bar izgledalo, dokrajčio Vilu usledio je snažan odgovor! Sve sa potpisom Džeka Griliša. Prvo je Tajron Mings iskoristio dobru asistenciju Griliša, da bi u nadoknadi vremena domaćin još malo zatalasao pobedu Sautemptona preko svog kapitena. Bilo je kasno za senzacionalni preokret, ali Oli Votkins je loš start Ibrahime Dijala nad Grilišom pretvoriou gol, da bi Vilin kapiten nategao praćku sa gotovo identične udaljenosti kao Ings pola časa ranije i zatresao mrežu Aleksa Mekartija.

UŽIVO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.