Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021, 20:09

Lalatović: Ako Vučić promeni fudbal u Srbiji, treba da vlada dokle god želi

Trener Vojvodine Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače posle remija sa Radničkim.

Voša je odigrala bez golova sa Nišlijama, a Lalatović je posebne reči hvale imao za mlađe igrače koji su danas iskoristili šansu i pokazali da su budućnost Vojvodine.

"Drago mi je što su mladi igrači koji su danas igrali iskoristili šansu, a naročito bih izdvojio Miletića koji je pokazao da je budućnost kluba. On je dete koje je došlo iz Crvene zvezde i koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je meni pokazalo da Vojvodina na njega u budućnosti može ozbiljno da računa. I Novevski je odigrao veoma dobro, nakon što je počeo utakmicu protiv Partizana, baš kao i golman Toroman, jer nema razlike da li brani on, Vukliš ili Simke, jer svaki poseduje ogroman kvalitet. Uz njih, budućnost Vojvodine su Zukić, a i Topić koji odavno igraju redovno kod mene. Novi trener Vojvodine ima mlade igrače na koje će još kako moći da se osloni. Takođe bih pohvalio i stručni štab Radničkog koji je danas pružio šansu sjajnom mladom golmanu Kojiću, mislim da je i on bio odličan i da je pred njim svetla budućnost", rekao je Lalatović.

Trener Vojvodine otkrio je potom da je danas imao i određenih problema prilikom sastavljanja ekipe.

"Žao mi je što danas nismo mogli da računamo na Bralića, Đurić je bio suspendovan, pa je igrao Kovačević koji je dobio žuti karton koga sam ga izveo, jer nisam želeo da rizikujem. Moram i da kažem da su mi dvojica igrača danas prišla i zamolila me da ne ulaze u igru, jer imaju neke ponude, a nisu produžili ugovore sa Vojvodinom. O tome sam već pričao, oni ako se povrede, ostaju na ulici, ako ne produže ugovore. Ja sam ih apsolutno podržao, jer razumem njihovu situaciju. Mi smo odavno obezbedili Evropu i nema razloga da rizikujemo nečiju povredu. Bez obzira na sve to, oni koji su igrali, borili su se do samog kraja. Moja ekipa je danas želela pobedu, napadala 90 minuta, jer Vojvodina gleda samo u svoje dvorište, nas ne zanima ko se bori za opstanak, jer igramo uvek pošteno. Danas lopta nije htela u gol", rekao je Lalatović.

On je poželeo Nišlijama da opstanu u Superligi Srbije.

Lalatović je za kraj podržao i reči predsednika Aleksandra Vučića koji će se zalagati za napredak srpskog fudbala.

"Čitao sam izjavu predsednika Vučića o tome da će da stane na put nekim stvarima u našem fudbalu i ja to apsolutno podržavam. Od leta kod nas mora sve da se radi čisto i ne sme nijedna greška da bude namerna. Drago mi je što je javno rekao da će naš fudbal biti bolji za 50 odsto, jer nismo zaslužili da UEFA tako piše o nama. Nemoguće je da neki klub veže 20 pobeda, pa čak i šest, sedam, to nije realno što se dešava kod nas. Apsolutno mu verujem na reč da će stati svemu tome na put i ako uspe da promeni i fudbal u Srbiji, onda treba da vlada dokle god on to želi. Jer ako i u tome uspe, što niko nije u poslednjih 15 godina, onda mi boljeg nemamo i neka vlada još 50 godina. Ja mu držim palčeve od sveg srca, jer bi to bilo dobro i za klubove i za igrače i za navijače, pa i za nas trenere", zaključio je Lalatović.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Lalatovićeva poruku Vučiću: Ako promeniš srpski fudbal, vladaj još 50 godina

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2021

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je posle remija sa niškim Radničkim (0:0) u 35. kolu Superlige Srbije pohvalio svoje izabranike.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.