LE KLASIČNO: Donja Jajna ima i Real i Atletiko

Izvor: Kurir, 05.Sep.2014, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE KLASIČNO: Donja Jajna ima i Real i Atletiko

Fudbalski rivali slavnog imena odigraće istorijski meč u 5. kolu opštinske lige Leskovac

LESKOVAC - Inat ili (ne)sloga?

Leskovačko prigradsko naselje Donja Jajna ušlo je u fudbalske anale zato što, u jeku ekonomske krize, besparice i nemaštine, ima dva fudbalska kluba sa zvučnim imenom - Real i Atletiko. Dva lokalna rivala sastaće se u 5. kolu prvenstva, a za razliku od španskog derbija „el klasika“, njihov duel zove se „LE >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << klasično“.

Da sve bude zanimljivije, pobrinuli su se i meštani, koji će na dan utakmice raspisati peticiju da Donja Jajna promeni ime u Madrid!

- Pokušao sam da smirim strasti, da napravimo jak fudbalski klub, ali ne vredi - vajka se Živojin Stefanović, predsednik gradske skupštine Leskovca, koji je, pružajući briljantne igre, sa uspehom nosio dres Reala iz Donje Jajne.

REČ NAVIJAČA ATLETIKA I REALA

Pantić: Tipično srpski

Originalna ideja, tipično srpska, i verujem da će derbi biti vrhunski, što ćemo i mi u Španiji ispratiti, a navijači Atletika i Reala će strepeti za ishod duela. Verujem da će Atletiko pobediti i tako nastaviti seriju dobrih rezultata protiv gradskog rivala - kaže Milinko Pantić, bivši fudbaler Atletika.

Ognjenović: Simpatično

Meni je ovo krajnje simpatično i podržavam sve što može, na ovaj ili onaj način, da popularizuje fudbal. Svim srcem sam uz ekipu Reala, a ukoliko me pozovu da dođem u klub i obaveze mi to dozvole, ne vidim razlog da se ne pojavim na derbiju - kaže Perica Ognjenović, nekadašnji fudbaler Reala.

Antić: Draga mi oba kluba

Nemam favorita, poštujem oba kluba, onoliko koliko su oni poštovali mene. Zato ni u Leskovcu ne mogu da navijam ni za jednu od ove dve ekipe. Ja sam iz one stare škole koja ne poredi neporedivo, nikad nisam sabirao babe i žabe, pa tako ne mogu da kažem koji mi je tim draži - kaže Radomir Antić, bivši trener Reala i Atletika.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

LE Klasično: Donja Jajina ima i Real i Atletiko

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Sep.2014

Fudbalski rivali slavnog imena odigraće istorijski meč u 5. kolu opštinske lige Leskovac..Leskovačko prigradsko naselje Donja Jajina ušlo je u fudbalske anale zato što, u jeku ekonomske krize, besparice i nemaštine, ima dva fudbalska kluba sa zvučnim imenom - Real i Atletiko. Dva lokalna rivala...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.