Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 10:13

Koga briga za pandemiju, daj narodu "fućebou"

Od 9. avgusta kreće nova sezona brazilske Serija A, lokalne vlasti besne zbog ove odluke

Iako u Brazilu bukti epidemija, te je do sada tamo registrovano preko 65.000 smrtnih slulajeva uzrokovanih komplikacijama od Kovida-19 i 1.600.000 miliona zaraženih, doneta je odluka da se počne nacionalni fudbalski šampionat.

Prema odluci tamošnjeg saveza, nova sezona Serije A počinje od 9. avgusta. Na opšte čuđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i zgražavanje, pre svega lokalnih vlasti. A pod lokalnim mislimo na vlade saveznih država, pre svih Sao Paula.

"Naši klubovi neće učestvovati u nacionalnom šampionatu dok ne završe sa lokalnim. Vlada države Sao Paulo nije konsultovana kod donašenja odluke o početku prvenstva", izjavio je guverner Žoao Dorija.

Ukoliko se to dogodi, Serija A će biti značajno oštećena pošto iz te saveze države stiže pet prvoligaša (Bragantino, Korintijans, Palmeiras, Santos i Sao Paulo), i četiri drugoligaša. Problem je što su državna prvenstva prekinuta u martu i nisu završena, mada je ostalo tek po nekoliko utakmica.

Fudbalski savez Brazila je objavio da su klubovi pristali da, ako je potrebno budu domaćini i van svojih stadiona, a da je 19 ekipa Serije A, među kojima i svih pet iz Sao Paula glasalo da se šampionat nastavi. Titulu brani Falmengo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.