Klubovi potrošili oko 1.2 milijarde funti na pojačanja

Izvor: NaDlanu.com, 01.Sep.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klubovi potrošili oko 1.2 milijarde funti na pojačanja

Fudbalski klubovi iz najjačih evropskih liga u Evropi potrošili su oko 1,2 milijarde funti na transfere igrača u letnjem prelaznom roku, saopštila je danas kompanija za poslovno savetovanje Delojt.

Prelazni rok je završen noćas u ponoć, a najaktivniji bili su klubovi iz Engleske, Španije i Italije. Engleski premijerligaši su tokom leta potrošili oko 485 miliona funti, što je za 33 odsto više nego u istom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prošle godine. Članovi italijanske Serije A izdvojili su oko 400 miliona, a klubovi iz španske Primere oko 300 miliona funti. Od navedenih zemalja, jedino su klubovi iz Nemačke ostali na sličnom nivou kao prošlog leta. Ostali su uložili više novca u dovođenje novih igrača nego 2010. Engleski Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Liverpul i Arsenal navedeni su kao najveći kupci, jer je svaki od tih klubova potrošio oko 50 miliona funti ovog leta.LONDON, (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.