Kardiolog, glumac i Mašinac dobitnici nagrade 11. januar

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kardiolog, glumac i "Mašinac" dobitnici nagrade "11. januar"

Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Tomislav Kostić, glumac Narodnog pozorišta Miroljub Nedović Riki i Ženski fudbalski klub Mašinac - dobitnici su najvećeg priznanja Niša za svoj dosadašnji rad, nagrade "11. januar". Ove godine je smanjen broj dobitnika, a njih troje podeliće 500.000 dinara.

Rajković kaže da su odluku doneli jednoglasno; foto: JV Predsednik Komisije za nagrade i Skupštine grada Rade Rajković kaže da je jednoglasno odlučeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ove godine dva pojedinca i jedan kolektiv dobiju najveće niško priznanje, u konkurenciji od 30 prijavljenih.

Od 21 pojedinca odlučili su da to bude kardiolog Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti, a jedan od razloga je veliki broj operacija koje je u karijeri uradio.

Tomislav Krstić jedan od dobitnika priznanja; foto: JV Od 2006. godine je u stalnom radnom odnosu na Klinici, na odeljenju invazivne dijagnostike, gde je ugradio preko 3.500 implantacija pejsmejkera i preko 2.000 dijagnostičkih i interventnih invazivnih procedura - navode u obrazloženju.

Nagradu "11. januar" dobiće i Miroljub Nedović Riki, poznati niški glumac, koji u Narodnom pozorištu radi od 1983. godine, odigrao je više od 100 uloga, a kao dramski pisac potpisao tridesetak komada koji su igrani na brojnim scenama u regionu i kod nas. Miroljub Nedović Riki poznati glumac dobitnik nagrade "11. januar"; foto: Wikipedia

Od 9 kolektiva koji su bili u konkurenciji za priznanje, Komisija je odlučila da nagradu dobije Ženski fudbalski klub Mašinac, a Rajković je obrazložio da su njih izabrali jer sledeće godine slave 50 godina postojanja.

Osvojio je 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa, titule nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine i više puta je proglašavan najboljim sportskim kolektivom grada Niša - dodao je Rajković. "Mašinac" sledeće godine slavi 50 godina postojanja; foto: Vanja Keser

Rajković je rekao da će umesto 5 dobitnika, nagradu "11. januar" sledeće godine poneti samo troje, jer Komisija smatra da to treba da bude prestižno priznanje i da samim tim treba da ga dodele na što manje Nišlija.

Vrlo jaka konkurencija je i ove godine bila i svi ostali kandidatu su tu negde i da smo bilo kog od ostalih kandidata predložili za nagradu bilo bi možda nepravedno prema nekim drugim, tako da ove godine imamo tri kandidata - navodi Rajković.

Dobitnici će podeliti 500.000 dinara, uz povelju i statuetu, a priznanje će im biti uručeno 11. januara 2020. godine u Svetosavskom domu, na Dan oslobođenja Niša od Turaka.

U konkurenciji za najveću nišku nagradu, koja se dodeljuje od 1995. godine, među pojedincima bili su direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović i glumac ovog teatra Aleksandar Mihailović.

Pisac Miloš Petković, književnici Miroslav Todorović, Tihomir Nešić i Biljana Stanojević, novinar Milorad Doderović i kompozitor Rade Vučković Niški su takođe bili u "trci" za priznanje.

Predloženi su i akademik Nikola Cekić, profesor Univerziteta Dragiša Bojović, profesor Elektronskog fakulteta Bratislav Milovanović, ali i dekan GAF-a Petar Mitković čiju smenu je tražila Agencija zbog korupcije.

Nastavnica engleskog u OŠ "Čegar" Ana Živković, student sociologije na Filozofskom fakultetu Mario Cekić i učenik Gimnazije "Svetozar Marković" Danilo Đokić su bili kandidati za priznanje, kao i muzejski savetnik Makarić Mara, predsednik Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom Jordan Ivanović i fudbaler Dejan Rambo Petković.

Od kolektiva su priznanje mogli da ponesu Klinika za kardiovaskularne bolesti čiji je direktor nagrađen, potom Galerija savremene likovne umetnosti, Pozorište lutaka i Narodno pozorište Niš. Razmatrani su i sastav Lutajuća srca, Studentski informativno-izdavački centar, Udruženje Via Militaris, ali i stručna ekipa za vodovod i kanalizaciju Naissus.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dobitnici nagrade 11. januar za 2019. godinu

Izvor: Megafon.co, 25.Dec.2019

Nagradu 11. januar, koju grad Niš tradicionalno dodeljuje uticajnim građanima Niša i uticajnim institucijama, u 2019. godini dobili su:. – Doc. dr Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Niš;. – Miroljub Nedović – Riki, glumac, dramski pisac, reditelj...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.