Kao dva meča: Borben remi Irske i Švedske

Izvor: B92, 13.Jun.2016, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao dva meča: Borben remi Irske i Švedske

Reprezentacije Republike Irske i Švedske odigrale su nerešeno 1:1 (0:0) u meču prvog kola E grupe Evropskog prvenstva.

U derbiju grupe od 21 čas sastaju se Italija i Belgija.

Dva sata pre početka meča izvedena je kontrolisana eksplozija na Stadionu Francuska.

Uskoro opširnije...

Prvu priliku videli smo u desetom minutu – Džef Hendrik šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je Isakson dobro intervenisao. Na drugoj strani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u izglednoj situaciji našao se Berg, ali nije dobro primio loptu.

* Zlatan Ibrahimović dao je gol na sve tri prethodne premijere Švedske na evropskim prvenstvima.

Irci su bolje počeli i u 17. minutu Džon O’Šej promašio je zicer – Klark je posle kornera glavm prebacio loptu na drugu stativu, a štoper Sanderlenda sa tri metra nije uspeo da ugura loptu u gol.

Potom su se Šveđani malo opustili, ali Ibrahimović je i dalje bio odsečen, a odbrana Irske čvrsta.

* Irska je najstariji tim na EP sa prosekom od 29 godina i 297 dana.

Ibrahimović je iz slobodnog udarca pogodio živi zid u 21. minutu, a potom je usledio period u kojem se uglavnom igralo na sredini terena. Tako je bilo sve do 29. minuta, kada je Brejdi snažno šutirao sa 17 metara, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Pritisak Iraca se nastavio, ponovo je Džef Hendrik bio u glavnoj ulozi, šutirao je sa oko 25 metara, ali je lopta pogodila prečku.

Do kraja poluvremena Irci su stvorili još jednu solidnu situaciju preko Longa, a Šveđane je zadesio maler u 45. minutu jer se povredio Lustig.

* U prvih 45 minuta Švedska nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Gde su stali u prvom, Irci su nastavili u drugom poluvremenu – prvo je Hendrik šutirao i Isakson je odbranio, a onda je tim Martina O’Nila zasluženo poveo u 47. minutu.

Kolmen je lepo predriblao Forsberga na desnoj strani i centrirao, a Ves Hulahan se na vreme izvukao i uhvatio je divan drop-kik deset metara iskosa sa leve strane i poslao je loptu u desni ugao.

* Ves Hulahan četvrti je strelac za Irsku na evropskim šampionatima, prethodna tri gola dali su Hoton, Vilan i Sent Ledžer.

Samo minut kasnije lako je mogla Švedska da izjednači – Klark umalo da postigne autogol da nije bilo brz reakcije golmana Rendolfa, a na odbitak je natrčao Forsberg i sa sedam-osam metara je promašio gol.

Švedska se trgla, usledio je niz kornera i više energije u igri i njihovi navijači s pravom će se pitati šta ih je sprečavalo da tako igraju od početka.

U 61. minutu Švedska je propustila veliku priliku – Olson je centrirao sa leve strane, Ibrahimović je levom nogom plasirao loptu, ali je završila tik pored gola.

Posle desetak minuta zatišja Šveđani su izjednačili u 71. minutu – Ibrahimović je započeo akciju, usledilo je nekoliko brzih i tačnih dodavanja, Ibrahimović je centrirao sa leve strane, a Klark je glavom zabio loptu u svoju mrežu.

Minut kasnije izglednu šansu imao je Hendrik, ali je Isakson odbranio.

* Autogol Kjerana Klarka prvi je na evropskim prvenstvima od Glena Džonsona 2012. godine, takođe u meču sa Švedskom.

Švedska je potom potpuno preuzela konce igre u narednih petnaest minuta, jedna lopta prozujala je kroz šesnaesterac i igralo se oštro na obe strane.

* Robi Kin ušao je u igru i sa 35 godina i 11 meseci postao je najstariji Irac na evropskim prvenstvima.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.