Kakav je OVO fudbal: ŠEST golova za 17 minuta na kraju!

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav je OVO fudbal: ŠEST golova za 17 minuta na kraju!

Teško je opisati šta se sve dogodilo od 76. do 93. minuta ovog petka poredveče na "Dinu Manuciju" u Ćezeni.

Kakva je OVO bila utakmica!?

Mreže na "Dinu Manuciju" mirovale su punih 76 minuta ovog petka predveče, a onda se tresle ŠEST puta do poslednjeg zvižduka sudije Andreasa Ekberga za konačnih:

Engleska - Rumunija 2:4 (0:0) u još jednoj "ludoj" utakmici na UEFA evropskom prvenstvu za mlade fudbalere u Italiji i San Marinu.

Ovaj rezultat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ujedno, znači da su bronzani sa prethodnog šampionata u Poljskoj 2017. eliminisani i pre poslednje utakmice u Grupi C, u kojoj selekcija Rumunije zbog sistema takmičenja nije siguran učesnik polufinala ni posle druge pobede uz četiri postignuta gola!

Momci selektora Mirela Radoja deklasirali su Hrvatsku 4:1 na otvaranju EURO turnira u šest gradova "na čizmi", isto toliko postigli i u današnjoj dramatičnoj utakmici sa "albionom", ali s ozbzirom na to da će u polufinale proći samo pobednici tri grupe prve faze i najbolji drugoplasirani tim - ni maksimalnih šest bodova nije im obezbedio prolazak dalje.

Čak ni poraz Francuza od Hrvatske u terminu od 21 čas ne bi značio kraj dilema oko pobednika grupe. Drugim rečima, na taj odgovor sačekaćemo do ponedeljka uveče i direknog okršaja Rumunija - Francuska, u terminu u kom će selekcija trenera Ejdija Butrojda igrati utakmicu bez takmičarskog značaja sa Hrvatskom.

Engleska je pre tri večeri dugo vodila protiv Francuske i uspela da izgubi, dok su večeras Butrojdovi izabranici dva puta brzo stizali prednost rivala, a kada je na treći gol Rumuna usledio promašen zicer i šut u prečku...

...nije bilo treće sreće, naprotiv!

Na drugoj strani Fornel Koman postigao je i drugi gol, "evrogol", za konačnih 2:4 i nevericu na Butrojdovom licu.

Koman je maestralnim driblingom zaludeo čuvara u 76. minutu i iznudio penal, koji je realizovao Džordž Puškaš i označio početak goleade u kojoj su se nasumično smenjivale slike igrača u žutim i belim dresovima kako slave - na 1:1 izjednačio je Demaraj Grej u 79, šest minuta kasnije bilo je 1:2 posle početničke greške Fikaja Tomorija i rutinske egzekucije Janisa Hadžika, novo izjednačenje Ostrvljanima doneo je rezerivista Tami Ejbraham u 87. minutu posle čega su Rumuni bukvalno krenuli sa centra i ponovo poveli udarcem Komana sa distance pred kojim se obrukao Din Henderson.

Golmanu Mančester junajteda lopta je "prošla kroz ruke" i završila u mreži, ali ni ovaj šok nije zaustavio njegove saigrače u nameri da ostanu neporaženi.

Fil Foden iskoristio je haotičnu atmosferu na terenu da pobegne odbrani i pasom u prostor izbaci Ejbrahama samog pred Andreja Radua, ali je golman Đenove zaustavio njegov mlak udarac, međutim na ulasku u nadoknadu vremena Radu nije imao šanse da reaguje kada se Ejbraham podigao u skok i glavom poslao loptu pravo o - gredu!

Dok su žalili za ovom šansom, Englezi su mogli da isprate jednu dugu loptu ka svojoj polovini, do koje se dokopao Koman i "drop kik" udarcem levom sa oko 25 metara ostavio Hendersona "ukopanog" u mestu za 2:4.

Engleska: Henderson - Dasilva (od 77. Ejbraham), Klark-Slejter, Keni, Tomori - Dauvel, Barns (od 46. Sesenjon, od 48. Folden), Grej - Maunt, Kalvert-Luin, Madison. Selektor: Butrojd.

Rumunija: Radu - Manea, Nedeltearu, Paškanu, Stefan - Baluta, Čikeldeu - Man (od 74. Dragomir), Hadži (od 88. Nedelču), Ivan (od 63. Koman) - Puškaš. Seletkor: Radoj.

Grupa A

subota

Španija - Poljska 21.00

Belgija - Italija 21.00

Tabela: Poljska 6 (4:2), Italija 3 (3:2), Španija 3 (3:4), Belgija 0 (3:5).

Grupa B

nedelja

Austrija - Nemačka 21.00

Danska - Srbija 21.00

Tabela: Nemačka 6 (9:2), Danska 3 (4:4), Austrija 3 (3:3), Srbija 0 (1:8).

Grupa C

Engleska - Rumunija 2:4 (0:0)

/Grej 79, Ejbraham 87 - Puškaš pen 75, Hadži 85, Koman 88, 90+3/

Francuska - Hrvatska 21.00

Tabela: Rumunija 6 (8:3), Francuska (-1) 3 (2:1), Engleska 0 (3:6), Hrvatska (-1) 0 (1:4).

Parovi 3. kola (ponedeljak): Rumunija - Francuska, Hrvatska - Engleska.

Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu odigrava se u šest gradova: Bolonji ("Renato dal'Ara"), Ređo Emiliji ("Mairabelo"), Ćezeni ("Dino Manuci"), Trstu ("Nereo Roko"), Udinama ("Friuli") i San Marinu ("Seravale").
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.