Borelj: Zemlje članice EU podeljene po palestinskom pitanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 20:58

Borelj: Zemlje članice EU podeljene po palestinskom pitanju

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da su zemlje članice koje su jedinstveno delovale po pitanju ukrajinsko-ruskog rata, previše podeljene kada je reč o palestinskom pitanju.
Borelj je u obraćanju na Institutu Huver američkog Univerziteta Stenford rekao da je potrebno pokrenuti politički proces za jačanje palestinske administracije.
"Moramo glasno i jasno reći da je postizanje dvodržavnog rešenja jedini način da se rešimo ove tragedije. Bez obzira koliko je teško, ne vidim drugi način da se zaustavi ova tragedija, koja će ostati mrlja na savesti čovječanstva",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.