Jugović, Miha, Petković za promene

Izvor: B92, 09.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugović, Miha, Petković za promene



Ovog leta na programu su izboru u Fudbalskom savezu Srbije, a ranije najavljeni kandidati za funkcije na nivou regiona i države dobili su opoziciju, prenose "Večernje novosti". Organizacija pod imenom "Pokret za promene", koja okuplja preko 300 bivših fudbalera i fudbalskih funkcionera, među kojima su između ostalih i Vladimir Jugović, Siniša Mihaklović i Ilija Petković oglasila se u nedelju i najavila da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovati na predstojećim izborima i boriti se za "korenite promene" u srpskom fudbalu.

Apelujemo na sve sportske radnike u Srbiji da ne nasedaju na priče i provokacije i da je prošlo vreme Đorića, Jokića, Karadžića, Teofilovića... Našem timu su potrebni mladi i čisti ljudi. Ima nas više od 300 bivših fudbalera i sportskih funkcionera, bez mrlje, a jedina želja je da se sve promeni iz korena", ističe se u saopštenju „Pokreta za promene".

Aktivno učešće u ovoj organizaciji, između ostalih, imaju Vladimir Jugović, Ilija Petković, Siniša Mihajlović, Miroslav Tanjga, Dragan Okuka, Zvonko Živković, Savo Milošević, Boban Dmitrović, Nebojša Leković...

Mnogim ljudima koji su u sadašnjem rukovodstvu za sitne interese obećavaju proširenje lige zarad ličnih interesa. Sve je to bez osnova, pošto je zakon, koji mora da se poštuje, jasan da do idućeg leta nema proširenja. Zato hoćemo da stanemo na put brojnim malverzacijama u svim segmentima. Preostaje nam da izaberemo predsednike pet regiona", dodaje se u saopštenju.

Izborna Skupština zakazana je za 15. jul, a jedan od kandidata za naslednika Zvezdana Terzića biće poznat do kraja meseca.

U završnoj smo fazi oko konačnog dogovora i čoveka koji će izaći pred delegate, u godini kada nas očekuju Olimpijske igre i start u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi 2010. Srbiju bi na tim takmičenjima trebalo da predstavlja novo rukvodstvo, pošto su se prethodnici 'dokazali’ samo slabim rezultatima. Verujemo da će naša misija biti uspešna i da će se publika konačno vratiti na stadione, jer fudbal ima svoje milionske fanove".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PETKO DOLAZI NA ČELO SAVEZA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2008, 07:37

Nebojša Leković, jedan od članova "Pokreta za promene u srpskom fudbalu", kaže da će ova organizacija učiniti sve da u što skorijem periodu promeni vladajuću garnituru u Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici prvoligaša. Kako Kurir saznaje, Ilija Petković prihvatio je da se ispred "Pokreta za...

Nastavak na Kurir...

Za spas od propasti

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2008

Kao grom je odjeknula vest da je nedavno osnovan „Pokret za promene“ - organizacija sastavljena od proslavljenih fudbalskih asova i iskusnih sportskih radnika, koji nameravaju da aktivnije učestvuju u izbornom procesu unutar FSS. Vladimir Jugović, Ilija Petković, Savo Milošević, Siniša Mihajlović.....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.