Jubilej za ponos: Ivanović prestiže Piksija i staje uz rame Draganu Džajiću!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej za ponos: Ivanović prestiže Piksija i staje uz rame Draganu Džajiću!

"Čast mi je biti među velikanima, ali ne bih da se poredim sa takvim veličinama", skroman je iskusni defanzivac

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nakon meča sa Estonijom u Talinu staće uz rame sa najvećim asovima u istoriji fudbalske igre na ovim prostorima. Defanzivac londonskog Čelsija u utorak (18.00, RTS 2) odigraće svoju 85 utakmicu za državni tim, čime će preskočiti Dragana Stojkovića Piksija i stići do broja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmica sa kojima se oprostio legendarni Dragan Džajić.

Ipak, skromnost je uvek bila vrlina kapitena Orlova.

"Ne gledam mnogo statistiku, ali znam da je veliki broj u pitanju. Znam, takođe, koja su dva igrača (Dejan Stanković i Savo Milošević) ispred mene i čast mi je biti među velikanima, ali sa ne bih da se poredim sa takvim veličinama ", rekao je Branislav Ivanović.

Ivanović je zajedno sa Kolarovim i Ljajićem bio akter poslednjeg gostovanja u Talinu, koje je prošlo neslavno po srpski nacionalni tim.

"Sećam se, naravno, svega, ostao je gorak ukus, poništen gol u 90. minutu. Sudija je već priznao gol a onda, možda i prvi put u istoriji fudbala, da neko posle pet minuta, promeni odluku. Prosto neverovatno, jer sa tom pobedom sve bi se drugačije odvijalo u tim kvalifikacijama".

Estonci su u nedanim kvalifikacijama pokazali da su ozbiljan rival.

"Upoznali smo se, pogledali snimak, timski veoma dobro deluju. Imaju i sada u postavi nekoliko igrača iz tog perioda. Nemaju individualno veliki kvalitet, ali su timski jaki, mnoge reprezentacije su imale problema na ovom terenu u Talinu. Očekuje nas velika borba."

Ivanović je bio među boljim akterima utakmice sa Poljskom, imao je dve odlične šanse, ali ih nije iskoristio.

"U situacijama pred golom Poljske sam mogao i morao bolje da reagujem. Iskreno, ne studiram lično svoju igru, meni je važno da smo kao tim defanzivno stajali jako dobro. Prvu šansu sam morao da iskoristim i postignem gol, druga je bila odbitak, mogao sam bolje da reagujem, ali ponoviću opet, kao tim pokazali smo napredak. Izgubili smo utakmicu, ali posle svega što smo prikazali, izašli smo pozitivni iz meča i svako ko je dobronameran, mislim da će biti realan i reći da smo odigrali dobru utakmicu u Poznanju. Ukoliko ponovimo to izdanje u Talinu, nadam se i dobrom rezultatu", rekao je kapiten Orlova.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Fudbal,   London

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bane Ivanović u društvu velikana!

Izvor: Sportske.net, 28.Mar.2016

Utakmica protiv Estonije će za kapitena našeg nacionalnog tima biti jubilarna, ali Bane Ivanović ima i još jedan razlog da bude ponosan...Kapiten Srbije Branislav Ivanović odigraće sutra 85. utakmicu za reprezentaciju, preteći će Dragana Stojkovića i izjednačiće se sa Draganom Džajićem po...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.