Jakubu okačio kopačke o klin

Izvor: RTS, 22.Nov.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakubu okačio kopačke o klin

Nigerijski napadač Jakubu Ajegbeni objavio je da je završio fudbalsku karijeru u 35. godini.
Jakubu je odlučio da prestane sa aktivnim igranjem nakon što je pre sedam meseci napustio engleskog četvrtoligaša Koventri.

Upravo je u Engleskoj proveo najveći deo karijere, u Premijer ligi postigao je ukupno 95 golova igrajući za Portsmut, Mildsbro, Everton i Blekburn i tako postao drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najefikasniji Afrikanac u tom takmičenju, iza Didijea Drogbe.
Jedan je od trojice tinejdžera koji je uspeo da postigne het-trik u Ligi šampiona, pred Raula i Vejna Runija, pošto je to učinio u dresu Makabija protiv Olimpijakosa sa 19 godina i 306 dana.
Igrao je još za nigerski Berger, Žil Visente, Lester, Gvandžou RF, Al Rajan, Riding i Kajzeri.
Za reprezentaciju Nigerije nastupio je 57 puta i dao 21 gol.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Drugi najefikasniji Afrikanac u PL se penzionisao

Izvor: B92, 22.Nov.2017

Nigerijski napadač Jakubu Ajegbeni objavio je da je završio fudbalsku karijeru u 35. godini. Upravo je u Engleskoj proveo najveći deo karijere, u Premijer ligi postigao je ukupno 95 golova igrajući za Portsmut, Mildzbro, Everton i Blekburn i tako postao drugi najefikasniji Afrikanac u tom takmičenju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.