Kraj karijere za super orla

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj karijere za "super orla"

Nigerijski napadač Jakubu Ajgbeni objavio je da je završio fudbalsku karijeru u 35. godini.

Jakubu je odlučio da prestane sa aktivnim igranjem nakon što je pre sedam meseci napustio engleskog četvrtoligaša Koventri.

Upravo je u Engleskoj proveo najveći deo karijere, u Premijer ligi postigao je ukupno 95 golova igrajući za Portsmut, Mildzbro, Everton i Blekburn i tako postao drugi najefikasniji Afrikanac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u tom takmičenju, iza Didijea Drogbe.

Jedan je od trojice tinejdžera koji je uspeo da postigne het-trik u Ligi šampiona, pred Raula i Vejna Runija, pošto je to učinio u dresu Makabija protiv Olimpijakosa sa 19 godina i 306 dana.

Igrao je još za nigerski Berger, Žil Visente, Lester, Gvandžou RF, Al Rajan, Riding i Kajzeri.

Za reprezentaciju Nigerije nastupio je 57 puta i dao 21 gol.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ćao, nema više: Jakubu Ajegbeni završio sa fudbalom

Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2017

Pamtimo ga po sjajnim izdanjima na Ostrvu....Nigerijski napadač Jakubu Ajegbeni objavio je da je završio karijeru u 35. godini. Odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem poošto je pre sedam meseci napustio engleskog četvrtoligaša Koventri...Upravo je u Engleskoj proveo najveći deo karijere,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.