Italijani bruje - Orsato u središtu novog skandala, da li je na pomolu novi Kalčopoli? (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2020, 13:49

Italijani bruje - Orsato u središtu novog skandala, da li je na pomolu novi Kalčopoli? (video)

Jedan detalj posebno zaintrigirao javnost na Apeninima.

Italijanski fudbal je 2006. godine potresao veliki skandal "Kalčopoli", a Il Matino sada prenosi šokantne navode bivšeg šefa tužilaštva Đuzepea Pekorara koji bi mogli da naprave novi skandal na Apeninima.

Pecoraro je prošle godine podneo ostavku na funkciju šefa tužilaštva, sada je otkrio detalje istrage povodom utakmice između Intera i Juventusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odigrane 28. aprila 2018. godine.

Tada su "bjankoneri" slavili sa 3:2 u Milanu, a u centru pažnje bila je odluka glavnog arbitra Danijelea Orsata da ne dodeli crveni karton Miralemu Pjaniću nakon oštrog starta nad Rafinjom posle konsultacije sa VAR sobom.

"Tražili smo audio i video materijale između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sledeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovor Orsata i VAR sudija koji je doveo do toga da Pjanić ostane na terenu. Rekli su mi da nemaju taj deo", otkrio je Pekoraro.

Juventus je tu sezonu završio kao prvak sa 95 bodova, četiri manje od Napolija, dok je Inter zauzeo četvrtu poziciju sa 72 osvojena boda.

Nema sumnje da će ovi navodi uzburkati italijansku javnost u celini pošto se tamošnji fudbal i dalje "oporavlja" od posledica Kalčopolija 2006. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.