Istina o Crnoj Gori i Nikoli Drinčiću

Izvor: Mondo, 09.Sep.2014, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istina" o Crnoj Gori i Nikoli Drinčiću

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Branko Brnović otkrio pozadinu "slučaja Nikola Drinčić". Razlog odlaska Drinčića iz crnogorskog tima je - svađa.

Foto: MN Press

Nikola Drinčić je šokirao fudbalsku Crnu Goru odlukom da ode iz nacionalnog tima samo dva dana pred početak kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropsko prvenstvo 2016. godine. Odmah sdu počele špekulacije zbog čega je to uradio.

Selektor crnogorske reprezentacije Branko Brnović izjavom da je Drinčić otišao "zbog velikog pritiska odozgo" dao je povoda novinarima da najpre zaključe da je reč o njegovom nezadovoljstvu statusom u Partizanu.

Međutim, Drinčić je to odmah demantovao, rekavši da Partizan uopšte nije bio problem, niti da je zbog neuspelog transfera u Makabi iz Haife nervozan i da se Partizan nikako ne može dovoditi u vezi sa njegovom odlukom da više ne igra za Crnu Goru.

Potom se u crnogorskim medijima pojavila informacija da je razlog Drinčićeve iznenadne odluke zapravo u lošoj atmosferi, odnosno njegovoj svađi sa saigračima.

To je, konačno, potvrdio i selektor Crne Gore Branko Branović, na konferenciji za novinare posle pobede nad Moldavijom 2:0 na startu kvalifikacija.

"Da ne bismo polemisali dalje, objasniću šta se desilo. Drinčić je na treningu opsovao igrača, a zatim je došla večera, sa koje je on nervozno ustao. Meni je prišao kapiten i rekao da Drinčića nema, a ja sam ga pozvao i vratio se. Rekao sam da idemo na sastanak, jer ne želim nervozu u ekipi. Na sastanku je Savić rekao: 'Drina, nema smisla da ti ustaješ, i vratiš se a da se ne izviniš. Nije u redu, jer u jednom momentu nisi imao klub'. Posle toga se Drinčić spakovao i otišao", rekao je Brnović.

Brnović je potom objasnio i zašto je najpre rekao da je vezista Partizana pod pritiskom "odozgo", ističući da uopšte nije mislio na Partizan.

"Da bih zaštitio i njega i da se ne bi dizala bura, dao sam izjavu da je pod pritiskom. Nisam pomenuo da je pod pritiskom Partizana ili Beograda, već odozgo. Vi znate šta su pisali mediji o njemu, ide, ne ide, ovi mu rade ovo, oni ono. On je bio nervozan, nije mogao da izdrži to što mu je Savić rekao i otišao je".

Brnović je u poluvremenu meča zamenio defanzivca Partizana Vladimira Volkova. Objasnio je zašto:

"Dobio je žuti karton, on zna da oštro ukliza i plašio sam se da ne zaradi crveni. U prvom poluvremenu je, inače, odlično odigrao".

O tome kako su Crnogorci pobedili Moldaviju i zašto je Mirko Vučinić izjavio da je "pola Crne Gore" navijalo protiv reprezentacije pročitajte na sajtu mondo.me
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.