Imam program

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imam program

Ako je suditi po imenima nacionalnih i gradskih saveza koji su ga podržali Aleksandar Šoštar je najozbiljniji kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije. Predložio ga je Vaterpolo savez Srbije, a podržali fudbalski, rukometni, teniski, atletski, bokserski, rvački, plivački, sportski savezi Subotice, Novog Pazara, Kosova, a očekuje se i mnogi drugi.

Šoštar je naveo svoje uverenje da ključna uloga Sportskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << saveza Srbije, jeste da bude motor, pokretač razvoja baznog sporta u zemlji.

- Sportski savez i Olimpijski komitet Srbije su vrh nevladinog sektora u sportu. U tom svom delu, Sportski savez Srbije trebalo bi da predstavlja motor, da bude pokretač svih pozitivnih procesa. OKS je zadužen za vrhunski sport, Ministarstvo omladine i sporta je vrh države, ali svi zajedno, uz jedan normalan stav, možemo da dođemo do neophodnih rezultata, a to nisu samo medalje, iako su one izuzetno bitne. Vrlo je bitno i uključivanje što više dece u sport, što i jeste naša ključna uloga. Uvek je rezultat najbitniji. A za državu i društvo je omasovljenje sporta najvažniji rezultat, iz koga proizilaze i uspesi na vrhunskom nivou - ispričao je Šoštar.

Legendarni vaterpolista je ocenio i da uloge i odgovornost tri pomenute institucije moraju da budu jasno definisane kako bi se znalo ko šta radi, te da bi mu prvi zadatak zato i bio da u saradnji sa njima postavi pravac delovanja razvoja srpskog sporta.

- Organizacija je najbitnija. Najveći prostor za napredak vidim u funkcionisanju opštinskih sportskih saveza. Do sada neki su radili bolje, neki lošije, ali Sportski savez Srbije mora da bude telo koje će opštinske saveze podsticati da i oni budu motori razvoja sporta - kaže Šoštar, navodeći da bi trebalo poboljšati i status sportista sa invaliditetom, iako su njihova prava već sada izjednačena sa sportistima bez invaliditeta.

Očigledno da Šoštar ima jasnu viziju i program rada. Isti je dostavio komisiji Sportskog saveza Srbije, kako bi ga prezentovao tokom Izborne skupštine sa 91 delegatom. Na izborima će imati tri protivkandidata, Vuksanovića, Stanulova i Šurbatovića.

- Cenim svoje rivale, sva trojica su radila kao sportski funkcioneri. Verujem u pobedu, da nemam dobar program ne bi se ni kandidovao- zaključio je Šoštar, diplomirani inženjer mašinstva i trofejni vaterpolista.  
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Vaterpolo

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Stanulov: "Poboljšati reputaciju"

Izvor: B92, 13.Jun.2009, 12:37

Kandidat za predsednika Sportskog saveza Srbije Milorad Stanulov izjavio je da će se truditi da toj organizaciji donese reputaciju sigurnog partnera..."Suština mog programa jeste da Sportski savez Srbije postane prepoznatljiv kao siguran partner i aktivan učesnik svih akcija koje sprovode sportske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.