Izvor: Politika, 16.Mar.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I posle Skupštine Karadžić

U utorak u SC u Staroj Pazovi zakazana nova sednica Skupštine FSS, predsednik Karadžić spokojan, opozicija skroz utihnula.- Izgradnja ,,Nacionalnog stadiona,, ostaje glavna briga fudbalske vlade

 U ovdašnjoj fudbalskoj polemici sve manje se postavlja pitanje hoće li Tomislav Karadžić i posle 18. marta ostati na čelu srpskog fudbala  Izgleda da je ta dilema otklonjena onog časa kada je Karadžić, svojim glavnim oponentima,  jasno stavio do znanja da njegovo vreme još >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije prošlo.

Sve bi možda bilo drugačije da opozicija, koja danas praktično postoji samo u minijaturi, ima pravog i ozbiljnog kandidata za koga se slobodno može reći da će biti bolji i uspešniji od aktuelnog predsednika. Iako je Tomislav Karadžić pre nekoliko meseci najavio povlačenje sa Terazija, za koji mnogi fudbalski analitičari još uvek smatraju da je bio dobar marketinški trik, i kojim je ipak uspeo da umiri opoziciju, jasno je da toga neće biti ništa. U Staroj Pazovi će se u utorak održati mirna sednica, bez nekog veleobrta.

Mnogi su tada Karadžiću zamerili na brzopletoj izjavi da će se ,,sigurno,, u martu kada bude bila Skupština povući. Doduše, Karadžić se u svom stilu brže bolje ogradio rečima: ,, Otići ću kada nađete boljeg od mene,,. Po svemu sudeći jedan od najstarijih fudbalskih predsednika u Evropi, ostaće do kraja svog mandata kako bi završio još neke započete poslove.

Izgradnjom velelepnog Sportskog centra u Staroj Pazovi, širom su otvorena za sve naše sportiste, ne samo fudbalere, ali i strance, pa se neodoljivo stekao utisak da su se uložene pare veoma brzo vratile, jer danas godišnji obrt tog centra iznosi blizu milion i po evra.

Do pre samo godinu i nešto više dana Srbija je imala samo dva stadiona sa reflektorima, čime je zauzimala mesto na zaćelju tabele u Evropi.  FSS je nesebično pomogao mnogim klubovima. Pa tako danas punim sjajem blješte stadioni u Jagodini, Novom Sadu, Užicu, Nišu, Kruševcu, Gornjem Milanovcu, a uskoro će zasijati i u Čačku, Novom Pazaru, Kragujevcu...

Ipak, izgradnja modernog stadiona stoji ,, kao mač nad glavom,, našem fudbalskom sportu. Zbog toga se očekuje da će nova Vlada imati više sluha kako bi bile obezbeđene garancije da FSS  naravno uz pomoć države izgradi ,,Nacionalni stadion. Tim činom Srbija bi stala u red ozbiljnih zemalja , ujedno bi i istakla kandidaturu za organizaciju zajedničkog šampionata Evrope 2020. godine sa još 13 zemalja.

D. Todorović

objavljeno: 17.03.2014.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.