I Republika Srpska traži da igra prijateljske utakmice

Izvor: Politika, 23.Maj.2012, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Republika Srpska traži da igra prijateljske utakmice

BANJALUKA – Predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Mile Kovačević najavio je danas da će ta organizacija od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica.

Prema njegovim rečima posle jučerašnje odluke FIFA da Kosovu dozvoli odigravanje prijateljskih utakmica ne vidi nijedan razlog da se to ne omogući i FS Republike Srpske, koji je punopravan član FSBiH, legitimno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << priznat od FIFA i UEFA.

„Loša stvar je što je Kosovo dobilo tu mogućnost, ali je to plus za Republiku Srpsku i sada se možemo nadati utakmicama naše reprezentacije. Očekujem pomoć drugih saveza, a Srbija do sada nije mogla da lobira za nas, jer se nalazila u delikatnoj situaciji”, izjavio je Kovačević za „Glas Srpske”.

Izvršni komitet FIFA juče je na sastanku u Budimpešti na predlog predsednika Sepa Blatera dozvolio Kosovu odigravanje prijateljskih utakmica, uprkos protivljenju predstavnika matične organizacije UEFA.

Tim povodom danas će se u glavnom gradu Mađarske održati sastanci između Blatera, predsednika UEFA Mišela Platinija i delegacije Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Tanjug

objavljeno: 23.05.2012.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republika Srpska od FIFA-e traži isti tretman kao Kosovo

Izvor: RSplaneta.com, 23.Maj.2012

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Mile Kovačević najavio je danas da će ta organizacija od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zatražiti odigravanje prijateljskih utakmica.

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.