I Česi pale motore

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2020, 23:43

I Česi pale motore

Češki klubovi pristali da se fudbal nastavi 23. maja.

Profesionalni fudbalski klubovi u Češkoj danas su odobrili predlog da se 23. maja nastavi takmičenje u prve dve lige, prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Lige su prethodno odobrile plan, ali im je bila potrebna dozvola klubova, pošto će takmičenja trajati do jula. Pojedini ugovori sa igračima i sponzorima ističu krajem juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kada je takmičenje u ligama trebalo da se završi.

U prvoj ligi ostalo je da se odigra šest kola i plej-of i takmičenje bi trebalo da se završi 15. jula. Sve utakmice igraće se bez publike.

Takmičenje u prvoj ligi nastaviće se 23. maja utakmicom izmedju Teplica i Libereca, dok će druga liga početi sedam dana kasnije.

Odluka da se takmičenje nastavi u skladu je sa preporukom Evropske fudbalske unije (Uefa) da lige istraže sve mogućnosti da završe svoje sezone.

Odluka o nastavku sezone postala je moguća kada je češka Vlada ublažila restriktivne mere.

Češka nije toliko pogodjena korona virusom koliko neke druge evropske zemlje, uključujući Italiju, Španiju, Francusku i Veliku Britaniju.

Prema poslednjim podacima u Češkoj su od korona virusa umrle 282 osobe, a zaraženo je skoro 8.200.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos u Ligi 1, zbog ispadanja otišli na sud

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2020

Amijen se žalio sudu zbog ispadanja iz prve lige...Francuski fudbalski klub Amijen žalio se danas sudu zbog "nepravednog" ispadanja iz prve lige, nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa...Odlukom francuske vlade zabranjena su sva sportska takmičenja do 1. septembra, pa je prekinuto...

Nastavak na Sportske.net...

Klubovi će preuzeti rizik, još jedna liga se vraća

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2020, 19:53

Predlog ozvaničen... Takmičenje u portugalskoj fudbalskoj ligi nastaviće se 4. juna, saopšteno je danas. Dugo se spekulisalo oko datuma, posebno je slučaj u Benfiki mogao da odloži nastavak...Uprava lige očekivala je da će se takmičenje nastaviti krajem maja, ali će se sačekati još nedelju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.