Huligani u Zagrebu napali navijače PAOK

Izvor: Politika, 14.Dec.2010, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani u Zagrebu napali navijače PAOK

ZAGREB - Fudbalski klub Dinamo osudio je današnji incident u Novom Zagrebu u kojem je grupa od tridesetak navijača tog kluba napala autobus sa pristalicama i VIP gostima grčkog PAOK-a.

Tom prilikom autobus je zapaljen, trojica navijača PAOK-a su hospitalizovana, a nekolicina lakše povređenih odbili su lekarsku pomoć. „Apsolutno osuđujemo napad, koji možemo smatrati i napadom na naš klub. Uoči meča je stvorena pozitivna atmosfera, ali ovim činom fudbal >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pada u drugi plan. Žao nam je što se to dogodilo, a posebno nam je žao povređenih ljudi”, navodi se u saopštenju Dinama.

U zagrebačkom klubu smatraju da zbog ovoga što se danas desilo prvak Hrvatske ne trebalo da snosi posledice. „UEFA zbog ovog incedenta ne bi smela da nas tereti, jer se on nije dogodilo u blizini stadiona, a pored toga, sa PAOK- om smo potpisali dokument da navijači ne putuju na gostovanja”, saopštio je Dinamo.

Do napada je došlo u Novom Zagrebu kada su navijači Dinama u Aveniji Dubrovnik napali autobus domaćih registracija koji je uz policijsko obezbeđenje prevozio goste sa aerodroma.

Huligani su najpre kamenovali autobus, da bi potom u njega ubacili zapaljene baklje, pa je požar gasilo devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Agencije javljaju da je u incidentu povređeno 11 navijača PAOK-a.

Današnji incident desio se samo dva nada nakon što je u Zadru napadnut autobus sa košarkašima Partizana, kada je lakše povređen trener crno-belih Vlade Jovanović.

Tanjug

objavljeno: 14.12.2010.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.